writing-img

Koščki hrane

clock-img

26.10.2005, 12:57

clock-img

Anonimen

Kdaj ste malčkom začele dajat hrano, ki ni bila več fino zmiksana?user posted image (Sej še ne mislim dat, pač zanima me)user posted image
Npr. kdaj meso in podobno?!user posted image

clock-img

26.10.2005, 13:27

clock-img

mia-2

pencil-img

397

Naš je star 6 mesecev in sem mu že poskušala dat mal večje koščke pa se revež kr davi.Počasi ga bom začela navajat da bo začel mal grist ker že ma 2 zoba.Sam po moje bo to pr nama trajal kr neki časa.Sem mu pa včeraj dala mal večji košček banane pa ga je lepo pojedel. LP

clock-img

26.10.2005, 13:44

clock-img

rikica

pencil-img

294

Mojauser posted image bo stara 7 mesecev in ji nene več pasiram.Samo z vilico ji pretlačim.Kdaj pa kdaj ji dam žemljico v roke in jo ful lepo papa.Ima pa že 6 zobkov,ki so ji v pomoč.Tudi meseka ji dam po koščkih in brez problema poje.Lpuser posted image

clock-img

26.10.2005, 15:46

clock-img

tanja75

pencil-img

162

Naš  user posted image ima 7,5 mesecev in mu sadje (banana, hruška) zmečkam z vilico. Tudi koščke sira že lepo poje, meso tudi. Ima že pet zobov.
Če mu dam v roko kruh ali biškot noče dajat v usta. Sem mu pokazala, ampak ni šans, mali trmast, da  je kaj.

lp

clock-img

26.10.2005, 20:03

clock-img

ponosna

pencil-img

34

Naš pri 6m še nima nobenga zobka, pa mu nisem nikol pasirala, samo z vilco pretlačim. Miksam tisto, kar se ne da pretlačit (jasno). Vse lepo poje brez problema.

clock-img

26.10.2005, 23:02

clock-img

Urška*

pencil-img

1286

Ojla!

Jaz sem mogla mojemu Žanu vse miksat do nekje 8 meseca. Mu je šlo kar na bruhanje če je bil kakšen košček. Pol pa naenkrat, kot bi rekel keks, ni hotel več miksano, ampak koščke!user posted image Kdo bi jih razumel!user posted image

Meseka sem mu jaz ponudla malo pred 7 mesecem.

< Sporočilo je popravil Urška* -- 26.10.2005 23:03:20 >

Moje srce je zorelo z vsakim dnem,
ko je v mojem trebuhu zorelo dete.
Devet mesecev traja,da dozorita tako mati
kot otrok.
(Kim Vallone)

clock-img

26.10.2005, 23:09

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Nekje med 7 in 8 mesecem

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

27.10.2005, 10:25

clock-img

Suzi*

pencil-img

4556

user posted image  Sem ravno zdaj hotela postavit podobno vprašanje. user posted image  Tako da ne bom odpirala nove teme ampak kar tukaj zastavljam vprašanje....

Naš user posted image  bo star 8m. Hrano uvajava od 6m, pa je do sedaj jedel vse pasirano. Ko je vmes kakšen košček se hoče zadavit in mu gre na bruhanje. Ima že 8 zobov! (pa jih uporablja najraje za to, da mene ugrizne v prstuser posted image user posted image )
Zdaj bi bilo kar potrebno it tudi na malo manj pasirano hrano, ampak KAKO??? user posted image  Če mu dam v roke košček npr. jabolka, ga ful odgrizne, pol se pa davi. user posted image   Da mora pa potem košček prežvečiti preden pogoltne mu pa sploh ni jasno. user posted image  Tako da mu sploh ne upam dat kaj za grickat.
Si predstavljam da je lažje dat košček hrane otroku, ki še nima zobkov ali pa jih ima manj. Se tako nauči hrano (npr. skorjo kruha) v ustih raztopiti, a ni tako?

A je bilo pri vas tudi najprej tako ali so kar obvladali grizenje???
Kaj naj naredim, da bo začel jesti bolj v koščkih hrano?

Hvala in lep sončen dan!

lp, Suzi

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem