Sem se odločila, da bom svoj dnevnik kopirala tudi sem. Če se že nekaj gremo, dejmo se it tako kot se zagre, a ne?
27.december 2005 - torek
Katastrofa. Danes se je dan že začel malo čudno. Sanjala sem človeško blato. Že cel dan mi tudi vonj sanj ne gre iz možganov. Bljak in fuj. To bo gotovo od tega, ker na dan vidim vsaj 4 plenice drekca. Drekca, ki je začelo blazno smrdeti. Uf, pa ta taprava hrana. Skratka, noč je bila lepa. Mirna. Gašper je celo dobro spal (v prevodu: vstala sem samo 3x, da popravim dudo). Ob petih sva mu naredila stekleničko, komaj sva pojedla, že zaslišim; "Hrsssk Hrsk Hrrrrrsssskkkkk.." Za znoret! Moj predragi Oče je ob 5.30 kidal dvorišče. Ob pol šestih! Takrat, ko jaz komaj čakam, da bom končno trdno zaspala za eno uro in pol. Sicer pa, kaj naj? Naj v copatih letim ven pa vpijem pa skačem pa vriskam? Ne pomaga.
Ko se je Gašper zbudil (ob 7.15) sem ga (kot vsako jutro) dala k sebi v taveliko posteljo. Obožujem te trenutke. Te pol urice, ki si jih vzamemo vsi trije ali pa samo midva. Božanski pogled skozi okno. Snega neomejeno, kamor pogledaš.
Dan bi bil lahko krasen, ja, ampak kaj ko smo bili zmenjeni s prijatelji, da pridemo na obisk (v Ribnico), pa midva pametnjakoviča na avtu letne gume. Jasno, vso pravico imam bit sitna, ker ne bom objela moje dobre prijateljice, ki je rodila na isti dan kot jaz. Ali pa jaz na istega kot ona. Rodila je Gašperjevo punco, Karolino. Rada te imam, punčka moja.
Cel dan že poslušam: "Sitna si. Zakaj si sitna?" Nisem. No, sem. Pa ne morem rečt, da je to PMS, ker ni. Kaj je? Kaj me sekira?
Moj Oče, ki zdaj cele dneve tukaj okoli hodi z metrom in svinčnikom in papirjem. Pa aha-ja, pa mhm-ja, pa ja-ja-ja,...madoniš, težko je tole. In potem se z Mamo sredi najine kuhinje kregata, kam bosta dala štedilnik, kam hladilnik, kje bo jedilna miza...
Hej, ja, preselili se bomo. V sonce. Bližje soncu.
Komaj čakam. Mama in Oče sta že naročila kuhinjo. Zato taka panika. Pa en element levo, pa drugega desno. Pa kako bomo s Siol TVjem (joooj, pa imejte jo, saj jaz tako ne gledam TVja), pa kako bomo z lučmi. A bosta vidva tukaj pustila reflektorje? A bosta imela take kljuke? Ajoooj, saj vem, ne pritožuj se, gospa fina, tole si zakuhala, tole pogoltni, da boš lahko uživala, ko bo vse za tabo.
Komaj čakam, da bo Gašper brezskrbno kobacal po tleh. Da ne bo spet dobil ječmena na očki. Da mu ne bo svečka tekla iz noska. Da bo fantek vesel, ker bo imel v življenju veliko sončka, veliko prostora, čisto svojo sobo, taveliko banjo in mamico, ki bo srečna, ker so srečni njeni fantje.
No, si pa vzemam pravico do sitnih dni, jasno. Pa kaj. Sem pač sitna. Kdaj pa kdaj sem pa lahko, kajne?