writing-img

Koleraba

clock-img

09.06.2011, 12:36

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

podzemna in nadzemna - recepti?

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...


clock-img

09.06.2011, 12:47

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

10.06.2011, 11:58

clock-img

Anonimen

Kremna kolerabna juha: ena majhna podzemna (rumena) koleraba, en večji krompir, 1 strok česna, sol, poper. Kolerabo in krompir zrežem na kocke in dam kuhat v vodo, toliko, da prekrije. Solim, popram, dam notri še sesekljan česen. Ko je kuhano, zmiksam s paličnim in dodam eno konkretno žlico kisle smetane ter sesekljan peteršilj. Če je pregosto, zalijem še z malo vode. Lahko daš zraven še zlate kroglice ali pa na olju prepražiš na majhne koščke narezan kruh in vsuješ v juho. Varianta je tudi, da kolerabo namesto v vodi kuhaš v mleku in dodaš sladko smetano. Kar ti po okusu bolj paše.

Koleraba kot priloga: Kolerabo zrežem na majhne koščke in jo kuham v malo mleka do mehkega. Mleka mora biti malo, toliko da je bolj gosto. Solim, popram. Lahko pustiš v koščkih ali pa zmiksaš. miksano dam zraven pire krompirja.

Sicer pa gre pri nas koleraba tudi v govejo in zelenjavno juho.

clock-img

11.06.2011, 09:50

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

pri nas gre koleraba v vse zelenjavne juhe, pa tudi v govejo.

v omaki nadzemno pripravimo podobno kot ankica, le da jo podušimo v mešanici mleka in vode, potem pa zalijemo s sladko smetano in pokuhamo da se zgosti -je ne miksamo.

men je nadzemna sicer odlična tut sama, surova, samo narezana al v solati (npr s paradižnikom).


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

16.06.2011, 12:15

clock-img

nananaja

pencil-img

1498

Pri nas jemo nadzemno kolerabo na podoben način kot sladko zelje.
Krompir in kolerabo z listi vred narečem in dam kuhat v govejo juho (malo bolj zalito), dodam malo začimb po okusu. Ko je kuhano, spasiram s paličnim mešalnikom. Na koncu prilijem čisto malo stopljene masti (starši so zabelili z ocvirki, ki pa jih mi ne maramo).
Hčerki obožujeta to enolončnico. Včasih skuhamo zraven kako klobaso, največkrat jemo kot samostojno jed, za sladico pa si spečemo še palačinke.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem