Pozdravljeni!
Zanima me koliko pojejo vaši 6. mesečniki? Mislim na gosto hrano! Zasledila sem, naj bi pojedli od 125 do 250 ml, ampak naša če zmaše 90 ml je super. Tudi piti noče.
Siliti je nočem, saj po hrani ima lep napet trebušček. Je možno, da ji je tako malo dovolj?
Naj poje kolikor ji paše. Ni jo treba silit. Saj tako še pije mleko in potem ima dovolj. Naša dva tudi nista hotela piti...še zdaj pri 8ih mesecij zelo nerada pijeta kaj drugega kot mleko.
Se strinjam z Zvezdicozaspanko. Naj poje kolikor pač hoče. Najslabše je silit otroka s hrano! Jaz imam srečo, da moj lubček res lepo papa. Sem pa jaz na začetku tehtala hrano, ki jo je pojedel, ker se mi je zdelo, da ne poje dovolj. No, pa mi je patronažna rekla, da naj neham tako komplicirat (da ne govorim o
, ko se mu je kar smejalo, ko je to poslušal
).
Drugače pa tudi naš bolj malo pije zraven. Sicer se 3x še dojiva, vodo pa redkokdaj pije. morda kakšen požirek ali dva. druga pa itak ne dobi.
Lej, če pridobiva na teži, je itak, da je to dovolj hrane. Naša definitivno ne poje tistih norm, ki jih predpisujejo, pa zelo lepo pridobiva na teži. Eni pač rabijo več, eni manj. Tako kot mi odrasli.
Nečak je že pri pol leta za malico pojedel banano, jabolko in tri piškote, naša pa še danes, pri desetih mesecih in pol, komaj eno jabolko zmaže. Pa še vedno ima flašo 3x na dan. Pa je kljub temu čisto povprečne teže za njene mesece.
Samo potrpežljivo z GH. To ne gre z včeraj na danes.
Pri nas je še vedno pogosto tako. Jaz menim, da ne gre za tolažbo, ampak zato, ker pač še nimajo dovolj dobrih izkušenj, da se lahko tudi od GH najejo. Zato, sploh na začetku, večina otrok po GH potrebuje še dojko ali flašo.
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!