writing-img

Koliko časa naj vre golaž?

  
clock-img

22.01.2007, 17:05

clock-img

Anonimen

V ekonomu. Pa bolj na velike kose sem meso narezala.

clock-img

22.01.2007, 17:13

clock-img

daria78

pencil-img

166

Uh...mene je stara mama učila, da se mora golaž kuhati 3 ure. Najprej, da se vsa čebula stopi in potem, ko vse skupaj zaliješ z vodo, naj bi vrelo še uro in pol. user posted image  Jaz ga naredim le nekajkrat na leto....

clock-img

22.01.2007, 17:14

clock-img

daria78

pencil-img

166

Aja, v ekonomu pa ne vem! Sorry, nisem videla.

clock-img

22.01.2007, 17:17

clock-img

bamby

pencil-img

4007




Šteje se, da ekonom lonec skrajša čas na 1/3 časa klasičnega kuhanja. Torej, če bi klasično tenstala meso s čebulo vsaj 2 uri, bi ga v ekonomu mogla tenstat vsaj 40 minut. Najbolje pa je, da kar poizkusiš, pa boš videla, če ti bo uspelo.


clock-img

22.01.2007, 17:20

clock-img

Anonimen

Najprej sem malo tenstala čebulo in meso, potem sem pa kar z vodo zalila in zaprla lonec. A to se zdaj čebulo potem ne bo spustila, mater?! Saj sem  vedela, da ga bom usrala. Pa cel piskr ga je! No ja, saj meni je v bitvu vseeno, če se malo čebulo vidi, samo na živce mi gre, če ni vse tako, kot bi moralo biti.

Hvala, punce, bom pustila zdaj tole vret približno 3/4 ure.

clock-img

22.01.2007, 17:25

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Ene 15 minut. Pa fajn zalij z vodo, da se ti ne pripali. Bolj potem še malo povret, ko bo kuhan.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

22.01.2007, 17:30

clock-img

Anonimen

A res samo 15 minut?user posted image  Zdaj vre pol ure ...

clock-img

22.01.2007, 17:38

clock-img

asso

pencil-img

3700

Mislim, da ni dovolj 15 minut. Odvisno koliko si prej vse "potenstala".

Jaz sem samo 1x naredila golaž tako, da sem čebula precvrla, dodala meso in na hitro popekla nato pa zalila z vodo in v AMC delala še 45 minut. Ko sem vse skupi odprla je bila katastrofauser posted image user posted image user posted image  čebula, ki je plavala v mesu in vse redko. Cel golaž (eno kg mesa) je šlo pesuuser posted image user posted image user posted image
Tako, da od takrat naprej najprej fajn čebulo popečem do rjavega nato pa še meso popečem eno uro preden zalijem z vodo, da se res čebula lepo stopi, nato pa kuham še cca. eno dobro uro...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

clock-img

22.01.2007, 17:38

clock-img

bamby

pencil-img

4007




Jaz imam sicer AMC in hitro pokrovko, pa sem enkrat poizkusila narest golaž s hitro pokrovko, pa mi sploh ni bil všeč, ker je ostala čebula še v koščkih. Ne vem, kako je v klasičnem ekonom loncu. Verjetno pa je bolje. Sicer pa ura še 18 ni, tako, da bi ga lahko klasično kuhala user posted image .


clock-img

22.01.2007, 17:40

clock-img

bamby

pencil-img

4007




Asso, malo si me prehitela in vidim, da imaš iste izkušnje kot jaz.


clock-img

22.01.2007, 17:41

clock-img

Anonimen

Ja, ampak zdaj sem ga itak že z vodo zalila in se že kuha v ekonomu 40 minut, pa tudi je notri skoraj kilo in pol mesa.user posted image  Čebula bo verjetno plavala in plavala in plavala.
Bom počasi ugasnila zadevo, da preverim, kako in kaj. Bom poročala.user posted image

clock-img

22.01.2007, 17:48

clock-img

Anonimen

Tako, zadeva je sledeča: čebula j res plavala med mesom, ampak je bila izgleda že tako razkuhanja, da je po malo daljšem malo bolj divjem mešanju razpadla in je skoraj ni več videti.user posted image

clock-img

22.01.2007, 18:10

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Jst potenstam čebulo, potem dam noter meso, zalijem z vodo in dodam začimbe, potem pa kuham 15 do 20 minut. Res. Potem pa odprem in dodam malo mezge, pa mogoče malo dodatka za golaž al pa mokice (ampak res malo). Potem to še par minutk pokuham. Meni je všeč, čebule ni čutit. Drugače pa to naredim samo, če nimam časa. Drugače pa sem privrženec kuhanja golaža v velikih količinah in par ur. Potem pa v doze in v skrinjo.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

22.01.2007, 18:36

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Pred dušenjem se izplača kocke mesa osoliti s soljo za mehčanje, ki se jo dobi med začimbami. Potem je tudi meso hitro zmehčano. V ekonom loncu zadostuje pol ure, če seveda prej čebulo  zlatorjavo popražiš.

clock-img

22.01.2007, 18:44

clock-img

asso

pencil-img

3700

IZVIRNO SPOROČILO: bamby

Asso, malo si me prehitela in vidim, da imaš iste izkušnje kot jaz.




Ja, ja potrebno je najprej dobro čebulo popražit tudi če je lonec že skoraj ves zapaljen in nato pa še meso dobro popečt in še malo pečt vse skupi brez vode (cca. eno uro z mesom) nato zalit z vodo in tudi v AMC uspe v redu...

Drugače pa jaz dam isto količino čebule in mesa, da pride golaž res dober.

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

clock-img

22.01.2007, 18:49

clock-img

Anonimen

Ja, vidim, da bi bilo pol ure dovolj, ker je meso razkuhano.

clock-img

22.01.2007, 19:47

clock-img

trixi

pencil-img

741

Kaj pa če bi poskusila čebulo zmiksat? Jaz jo vedno, pa kuham golaž v navadnem loncu, sam se mi je ne da rezat(sekljat pravi moja hči, ki špega čez ramo kaj pišem).Pa ponavadi ga tudi kuham razmerje 1:1 čebula meso, večjo količino, pa v skrinjo. 
A to bo za jutri?

clock-img

22.01.2007, 20:05

clock-img

Anonimen

Ja, za jutri in pojutrišnjem. Imam namreč beljkovinski in nato škrobni dan (takrat bo krompir iz golaža). Kar bo ostalo, gre pa v skrinjo.
Ja, to z miksanjem čebule sem tudi že poskusila pa se mi je zdelo, kolikor se spomnim, da je bilo ful nekaj tekoče ali kako že. Mogoče bom pa res naslednjič spet tako naredila. Thanks.

clock-img

22.01.2007, 20:34

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Jaz tudi čebulo na hitro seseklam z mikserjem, ker odkar imam otroke se mi ne ljubi pol ure seklat čebule. Paziti je potrebno le da ne pretiravaš s časom, da ne nastane preveč soka.

Pa na koncu je dobro dati zraven golaža kislo smetano zmešano z žlico moke, čisto na koncu pa še malo limoninega soka.

clock-img

23.01.2007, 10:37

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Zdej ne vem, kako je za na hitro, sam do zdaj sem v tej temi zasledil dva greha pri golažu, prvi je zalivanje z vodo, drugi pa dodajanje moke.

Jest kuham golaž 4 do 6 ur v kotlu, doma na šporhetu sem naredil pa enako. Kolikor mesa, toliko čebule po kilaži. Čebulo na hladno olje, in jo obvezno posolit, potem pa tenstat vsaj eno uro, pol se doda meso, zadeva se zalije pa s črnim vinom, ne pa z vodo, pa še to ne preveč.

clock-img

23.01.2007, 12:25

clock-img

asso

pencil-img

3700

kilaži.

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Čebulo na hladno olje zakaj?, in jo obvezno posolit zakaj?,



_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

clock-img

23.01.2007, 12:35

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Čebulo na hladno olje zato, ker gre pri golažu za veliko količino čebule in se zna spodnji konec prej zažgat, preden uspe premešat. Okus po zažgani čebuli pa totalno pokvari golaž.
Posolit pa zato, da vodo spusti. Tko al pa tko je pa potrebno čebulo pri praženju posolit pri vsaki jedi.

clock-img

23.01.2007, 12:36

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

Kalbo nima pojma. user posted image  Kak mu naj verjamemo user posted image


Jaz delam golaž v ekonomu tako. Najprej dobro prepražim čebulo v teflonski posodi po Kalbotovem receptu. Hladno olje, sol, sam jaz ne dodam vina, ker sem ozdravljeni alkoholik user posted image  Ma ne, hecam se. Zaradi tega ne dodam vina, ker ga prej spijem user posted image  Ne, tudi to ne. Enostavno zato, ker ga je moje dete, za katerega pa še ni alko. user posted image

No, v glavnem ko je čebula konkretno razdinstana, dodam ornk hladno vodo (tak ene 0,5 dcl) vode, počakam da celotna voda izpari. Potem dam zraven na koščke narezano meso, dodam papriko,  začimbe in tisti fanta za golaž in paprikaš. Prilijem vodo in tudi deci vina user posted image . Dam vse skupaj v ekonom, pokrijem in počakam da ekonom začne sopihat. Potem malo zmanjšam ogenj in pustim da ekonom sopiha 15 minut. Potem vzamem dol z ognja in pustim tak še 15 minut. Potem odprem ekonom. In golaž je gotov.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

clock-img

23.01.2007, 12:43

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

tisti fanta za golaž in paprikaš.



Tretji grehuser posted image , ampak res. Vino pa itak pusti okus, alko pa izhlapi. Najboljše vino za golaž je kabarnet Suvinjon.

Draga moja, enkrat morte prit k nam, ko se golaž kuhauser posted image

clock-img

23.01.2007, 12:54

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

tisti fanta za golaž in paprikaš.



Tretji grehuser posted image , ampak res. Vino pa itak pusti okus, alko pa izhlapi. Najboljše vino za golaž je kabarnet Suvinjon.

Draga moja, enkrat morte prit k nam, ko se golaž kuhauser posted image




Samo povej besedo.....Ampak vi ste prvi na vrsti user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem