writing-img

Koliko LD po porodniškem dopustu?

clock-img

04.10.2005, 17:02

clock-img

Anonimen

Med porodniško sem zamenjala službo (takoj po porodniški sem bial zaposlena v novi službi), sedaj pa me zanima, koliko letošnjega letnega dopusta mi pripada. Celoten, kašen manjši delež. V tej službi mi je bilo rečeno, da mi pripada dopust samo za te mesece, kolikor delam. V prejšnji službi pa mi je direktor govoril, da se mi od celotnega dopusta odšteje 10 dni in tista količina dopusta mi pripada.
Kako je s tem?

clock-img

04.10.2005, 20:51

clock-img

NinaŠ

pencil-img

5709

Mogoče ti bo pomagal ZAKON O DELOVNIH RAZMERJIH , ki od 159. do 166. člena govori o letnem dopustu. Zate bo verjetno zanimiv 164. člen.
Več ti žal ne znam pomagat.

LP

clock-img

04.10.2005, 22:08

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Če v koledarskem letu pri istem delodajalcu nisi zaposlena več kot 6 mesecev, ti pripada samo sorazmerni del dopusta (žal) in posledično sorazmerni del regresa (če ti ga nni izplačal že prejšnji delodajalec).

clock-img

05.10.2005, 11:13

clock-img

Tasika

pencil-img

635

Daj napiši malo bolj natančno od kdaj si zaposlena pri novem delodajalcu. To, da si na porodniški, ne vpliva na nič.

Če si letos med letom menjala delodajalca, in si zaposlena za nedoločen čas, ti prpada sorazmerni del dopusta po 6. mesecih.

Lep pozdrav
tasika

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem