cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Koruzni kruh iz kruhomata

clock-img

08.10.2007, 10:35

clock-img

honey

pencil-img

2567

Lepo prosim za recept za koruzni kruh iz kruhomata. Nisem ga še pekla, ampak moja sestra ga je pekla in je rekla, da je bil trd kot kamen. Zato vas prosim za recepte oz. nasvete, kako naj ga pripravim. V tisti knjižici z navodili pa ni nobenega recepta.

clock-img

08.10.2007, 10:42

clock-img

kepica

pencil-img

2080

Jaz ga pečem takole:
250 ml mleka
2 mali žlički soli
1 mala žlička sladkorja
7 dag pšeničnega zdroba
30 dag bele moke
20 dag koruzne moke
1 vrečka suheha kvasa
in seveda kratek program 1h 50min

Tole je rahlo koruzni kruh. Lahko pa seveda popraviš tudi razmerje med belo in koruzno moko. Iz 100 % koruzne moke pa še nisem pekla, ampak verjetno ne bi bil kruh trd. Poskusi postopno povečevat delež koruzne moke, pa boš videla, kako bo.

clock-img

08.10.2007, 10:49

clock-img

Anonimen

jest sem pa knjizico z recepti zgubila ,a katera ve kje se jo da dobit posebej user posted image

clock-img

08.10.2007, 12:08

clock-img

BLAŽIKA

pencil-img

2664

Koruzna moka je mogoče koruzni zdrobuser posted image ali obstaja prav koruzna moka.?

Moja punčka je moja največja sreča.

clock-img

08.10.2007, 13:13

clock-img

honey

pencil-img

2567

Obstaja prav koruzna moka, ja. Mi jo je sodelavka prinesla iz mlina nekje pri Domžalah.

Aha, no bom poskusila z deležem bele moke najprej. Ampak Kepica, ko pišeš, da daš pšenični zdrob, to pomeni "gres", a imam prav? Ker jaz ga med navadni beli kruh ne dajem, pa je ravno tako dober. A je to obvezno?

clock-img

09.10.2007, 07:41

clock-img

kepica

pencil-img

2080

Ja, gres je to. Ne vem, jaz že kar nekaj časa pečem kruh tako. Mi je dala prijateljica recept in mi je ful všeč, in sedaj kar tako pečem. Verjetno je kruh zaradi gresa gostejši. Drugače pa pečem po istem receptu samo z belo moko in je kruh odličen.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem