HITRA VERZIJA ŠPAGETOV CARBONARA
na olivnem olju prepraži koščke pršuta (se kupijo vakumsko pakirani),
ta čas skuhaš špagete - barilla 3 minute - kuhane vržeš na pršut in čez poliješ z ražvrkljanimi jajci, katere si solila in popoprala. Premešaš in kosilo je tu. Zraven pa rdeča pesa.
_______________________
HAMBI Z JAJČKO
kupiš lepinje, prerežeš, popečeš v hitrem pekaču, spodnji del namažeš z ajvarjem, obložiš s kumaricami, povrhu daš pečeno jajce na oko, pokriješ z gornjim delom lepinje. hitro in super dobro.
_______________________
KOSILO 1
1.zelenjavna juha(argo kocka , malo zelenjave različne, sol in poper, kuhaš10 min. ,zgostiš z prežganjem, in ponudiš z kislo smetano)
KOSILO 2
2. špinača, pire in hrenovke
KOSILO 3
3.piščančja prsa zrežii v zrezka in začini ter na hitro popeci na olju+pomfri in solata
KOSILO 4
4.ocvrti lignji in priloga.
KOSILO 5
Pri nas najbolj zažgejo koščki popečenega mesa (svinjski, puranji), dodane gobe (iz skrinje), vse skupaj podušeno. Nato dodam belo vino, žlico gorčice, sladko ter kislo smetano. Poleg pa široke rezance ali kruh in solato.
KOSILO 6
špageti s paradižnikovo omako
KOSILO 7
-juha z gresom in korenčkom, popečeni piščančji fileji(zrezki), pire in grah
KOSILO 8
-zelenjavna mineštra(zmrznjena zelenjava), kupljeni slivovi knedli
KOSILO 9
- Špageti s paradižnikovo omako, zraven pa dodam še tuno iz konzerve
KOSILO 10
- špageti carbonara (poprazim koscke slanine, čez polijem sladko smetano in malo prevrem)
KOSILO 11
- tortelini s sirovo omako (v loncek na majhnem ognju zlijes sladko smetano, noter narezes gorgonzolo ali pa topljeni sircek in se kak drug sir, ce ga ravno imas in kuhas, dokler se sir ne stopi)
KOSILO 12
- piščančja bederca brez kosti in kože (ali puranji ali kak drug zrezek) spečeš v ponvi, skuhaš rezance in jih popečeš v ponvi, v kateri si spekla bederca (če imaš kaj gobic - jaz jih imam ponavadi narezane v skrinji-, dodaš še to)
KOSILO 13
- popečem koščke piščančjega fileja (lahko pa je tudi puranji zrezek) in dam ven iz ponve; dodam še malo olja (po receptu je maslo), čisto malo popražim čebulo, tako da še hrska, zalijem z belim vinom, malo pokuham in dodam sladko smetano in počakam, da zavre (še popram in solim) Zraven pa vedno ogrooooomno skledo solate.
KOSILO 14
- naredim pa tudi zelenjavno kremno juho tako, da dam kuhat na koščke narezano zelenjavo in krompir, kuham, dokler se zelenjava ne skuha in s paličnim zmiksam. Notri damo potem zlate kroglice ali zakuham rezance - taka juha je gotova zelo hitro, če imaš npr. bučke, ki se hitro skuhajo.
KOSILO 15
- vodni žličniki in zelena solata, lahko še hrenovka
KOSILO 16
- naravno popečeni zrezki, široki rezanci, solata
KOSILO 17
- kruhove šnite, kompot
KOSILO 18
- gobja juha iz vrečke (dodaš malo smetane) in palačinke.
KOSILO 19
"brzinsko".... imela sem ze specene palacinke, naredila sem nadev iz spinace,kisle smetane,malo rukole,zacimb ../ in jih spekla v pecici. zraven pa je bila skleda rdecega radica z zeljem in krompirjem.
KOSILO 20
- kuskus z zelenjavo (na čebulici prepražiš zelenjavo)
KOSILO 21
- polenta zapečena s sirom + prepražena zelenjavo
KOSILO 22
- ajdova kaša z gobami
KOSILO 23
- zelenjavna juha (skuham in zmrznem)
KOSILO 24
- gobe z jajčki
KOSILO 25
- sataraš
Evo, nekaj malega. Ne vem, kako bo izgledalo na RR, ker se kopirala iz Worda. Imam pa še veliiiiiiko tega, če želite.
< Sporočilo je popravil Blacky -- 26.1.2006 13:47:23 >