writing-img

Krapova musaka

clock-img

03.02.2006, 09:45

clock-img

Anonimen

Očiščenega krapa filiramo in narežemo na rezine,jih posoliš
popopraš in maščobi opečeš.Kočke krapa vzameš iz ponve ven in na maščobi,
ki je ostala od pečenja,popražiš na kocke narezano slanino,pol dodaš na
kolobarje narezano rdečo papriko,priliješ malo vode in dušiš
enih 10 minut.Medtem pekač namažeš z maščobo,vanj položiš na olupljen in na kolobarje narezan krompir,po njem potreseš še na kolobarje narezano
papriko,gor naložiš prej popečenaga krapa,spet eno plast narezanega krompirja in paprike,ki si jo prej dušila v omakci.Prek vsega potresemo strte začimbe:rožmarin,brinje,
petršilj,pokapamo z kostno juho,prelijemo z kislo smetano in v pečici
popečemo.

clock-img

03.02.2006, 09:48

clock-img

Anonimen

Hvala, Neva. Kadar bom danes lačna, bom prebrala tole (saj mi je že naslov v bistvu dovolj), pa ne bom več lačna.user posted image

clock-img

03.02.2006, 10:00

clock-img

Anonimen

user posted image user posted image Zakaj?Bi ali ne bi?A ti je dobro ali ne?
Jaz rib ne maram namreč,najmanj pa sladkovodnih.Je pa moja
najmlajša tole musako za prakso v šoli packala pa mi je zanjo povedala.
Probala pa niuser posted image je ušla iz kuhinje,da jo ne bi profesor prisililuser posted image

clock-img

03.02.2006, 10:07

clock-img

Anonimen

Neeeee, Neva, ful ne maram rib, sploh, če so kaj zmiksane. Pa če si še tistega lenega, debelega krapa predstavljam, kako plava po banji, ves nafilam z blatom, ki ga je prej požrl (tako jih dajo "prečistit") ... bljak.
Hvala ti, res.user posted image

clock-img

03.02.2006, 10:14

clock-img

Anonimen

Bljak tega pa nisem vedlauser posted image

clock-img

03.02.2006, 16:22

clock-img

paris

pencil-img

1304

Fuj, kakšne svinjarije se pa menita! Od blata, pa to...user posted image

_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

clock-img

24.03.2006, 11:38

clock-img

gojska

pencil-img

1128

Neva moja zlata, že dva dni brskam po netu za pametnimi recepti in mam že svašta, ampak tole
PA GATE PARA.
Men se zdi  superuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sicer ga ne bom pripravla za žur, ker bi ziher nos vihali user posted image . Ga bo pa več za nas ostalouser posted image

Poznam več načinov priprave krapa za tole pa še nisem slišala in bom sprobala še ta teden. Vem da vas ima dosti predsodek pred krapi- meni se pa zdi prvovrstna specialiteta. Sploh kadar ni ščuk in smučevuser posted image user posted image

Krap ne smrdi, če mu odereš kožo ( najbolj da to naročiš ribiču, ker se to dela s kombinirkami in izgleda k v eskimski vasi ) in porežeš vso tolščo izpod zgornje plavuti in po trebuhu in dober kos repa. V repu so itak same kosti.
Potem ga pa lahko samo z malo soli na žar vržeš. Al ga pa daš v paco od jušne zelenjave itd. Mi mamo radi tudi krapove polpete. Iz glave nardim juho.

Krap je tradicionalna jed in je res škoda da je tako zapostavljena. Nekdaj je bil na vseh bogatih mizah za božično večerjo ( post ) in je veljalo, da boš družina celo leto uživala blagostanje, če so ga jedli na Novega leta dan.
Še enkrat hvala za recept.
gojska

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem