writing-img

Krediti - dodatna dokumentacija

clock-img

04.05.2009, 15:00

clock-img

mojamura

pencil-img

5505

Vse banke ob najemu stanovanjskih kreditov želijo imeti tudi dodatno dokumentacijo (gradbeno dovoljenje, dokazilo o lastništvu).

Mama nama je kupila eno starejšo hišo, ki se mora podreti. Napisana je zaenkrat še na njeno ime. Ali je možno najeti kredit tudi takrat, če ne morem dobiti gradbenega dovoljenja na svoje ime, ker je lastnica moja mama?

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

clock-img

04.05.2009, 18:53

clock-img

Gordana-3

pencil-img

978

ob najetju stanovanjskega mislim, da ne. to jim je neko zagotovilo, da bo denar res šel tja, za kar so ti ga dali (za stanovanje oz. hišo).

clock-img

04.05.2009, 20:56

clock-img

Nika v službi

pencil-img

5222

Odvisno od banke in bonitete komitenta. Midva z možem sva najela hipotekarni kredit za obnovo nepremičnine, ki je bila uradno v ZK še vedno pisana na lastništvo moževih staršev (postopek prenosa lastništva še ni bil speljan na ZK). Pa so šli nama pri Sparkasse zelo na roko in naredili tako pogodbo, da je vse to ustrezno zabeležila, seveda sta morala biti sopodpisnika tudi moževa starša kot uradna lastnika. Je šlo skozi brez vseh problemov, le malce več nas je bilo pri notarju.user posted image

Preveri pri banki in se pozanimaj, ob primernem "dokaznem gradivu" je mogoče zadevo speljati.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

clock-img

04.05.2009, 21:13

clock-img

Olivija

pencil-img

2194

res najbolje, da se direkt na banko obrneš. Moj partner je namreč najel hipotekarni kredit na mojo parcelo  (parcela in gradbeno dovoljenje sta name napisana). Banko ni niti to motilo, da nisva poročena. Edino pomembno jim je, da imajo vpisano hipoteko in da sem jaz solidarni porok za njegov kredit.
Nevem pa, kako je v primeru staršev, verjetno je tako kot ti je napisala že Nika.

clock-img

05.05.2009, 11:31

clock-img

mojamura

pencil-img

5505

hvala vsem za odgovore, se bom pa res pozanimala

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem