writing-img

Kremšnite;ali jih delate z ali brez vanilijevega pudinga?

  
clock-img

25.11.2006, 13:50

clock-img

Maja Z

pencil-img

839

Ojla

namreč, pripravljam se, da bi prvič probala doma narest kremšnite. Malo sem brskala po receptih in sem zasledila, da je nekje krema z vanilijevim pudingom, nekje pa brez.

kako delate ve? In kere so boljše. Hočem, da so dobre.user posted image  Torej potrebujem preverjeno dober recept. Če se keri da pisat, seveda, ker je tok zaspan dan.user posted image

Lp maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

clock-img

25.11.2006, 20:07

clock-img

SašaR

pencil-img

881

Brez! Nam so veliko boljše kot tiste s pudingom. 

Dam še recept, če ga bo katera potrebovala:

listnato testo; krema: 1l mleka, 6 jajc, 10 žlic moke, 10 žlic sladkorja, 2 vanilij sladkorja.

Testo razvaljaš in spečeš 2x (napikaš z vilicami da se ne dvigne preveč).
Za kremo: Mleko, malo ga das stran v posebno posodo, ostalo zavreš. V zavreto mleko zakuhaš 6 rumenjakov, sladkor, moko in vanilijev sladkor (to prej vse zmešamo v posodici z mlekom, ki smo ga dali na stran). Mleko z zmesjo kuhamo toliko časa da se strdi. Ves čas mešamo. V kuhano maso vmešamo še sneg iz beljakov in pomažemo po testu.Pokrijemo z drugim testom in pustimo ohladiti.




_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

clock-img

25.11.2006, 20:48

clock-img

Samoyedka

pencil-img

536

Meni so te s kremo tudi boljše, taprave domače user posted image Pa krema je čist simpl za naredit- edino kar pazi, da ne daš smetane gor, dokler je še krema topla user posted image Sem naredila jaz enkrat, pa imela poc hehehe

_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...

clock-img

25.11.2006, 21:24

clock-img

Maja Z

pencil-img

839

O super punce. Hvala za odgovore. Takoj jutri jih naredim, upam, da ratajo.

A listnato testo pečem na peki papirju? Al kako? Pa razvaljam čisto na tanko, ne?

Hvala še enkrat.

Maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

clock-img

26.11.2006, 11:30

clock-img

teta beta

pencil-img

2272

Kako pa naredite listnato testo? A ni to FUUL komplicirano, z valjanjem v nekih pravokotnikih in zlaganjem itd.?

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

clock-img

26.11.2006, 11:44

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: SašaR

Brez! Nam so veliko boljše kot tiste s pudingom. 

Dam še recept, če ga bo katera potrebovala:

listnato testo; krema: 1l mleka, 6 jajc, 10 žlic moke, 10 žlic sladkorja, 2 vanilij sladkorja.

Testo razvaljaš in spečeš 2x (napikaš z vilicami da se ne dvigne preveč). Pa pred peko ga namažeš z jajcem, da je lepe barve.
Za kremo: Mleko, malo ga das stran v posebno posodo, ostalo zavreš. V zavreto mleko zakuhaš 6 rumenjakov, sladkor, moko in vanilijev sladkor (to prej vse zmešamo v posodici z mlekom, ki smo ga dali na stran). Mleko z zmesjo kuhamo toliko časa da se zgosti. Ves čas mešamo(jaz kr z mikserjem miksam na najmanjši hitrosti, je lažje). V kuhano maso vmešamo še sneg iz beljakov, ter malce ruma in zlijemo na testo. Ko se ohladi, dam gor še stepeno alpsko smetano in pokrijem z drugim testom.



Jaz naredim isto, z malimi spremembami. Sem kr krepko označila.

< Sporočilo je popravil hothien -- 26.11.2006 11:46:50 >

clock-img

26.11.2006, 11:46

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: teta beta

Kako pa naredite listnato testo? A ni to FUUL komplicirano, z valjanjem v nekih pravokotnikih in zlaganjem itd.?




jaz kupim zmznjenega. Ga dam par ur prej ven (ali prejšnji dan) in fino razvaljam, namažem z jajcem, da je pečen lepe barve, da ni ves bled user posted image  in pečem po navodilih na peki papirju. Pa fejst ga je treba prešpikat.

clock-img

26.11.2006, 17:39

clock-img

Maja Z

pencil-img

839

Ojla

poročilo: kremšnite žal niso uspeleuser posted image user posted image . Okus je bil sicer dober, ampak smo jih pili namesto jedli. Krema se namreč ni strdila. Delala sem jih po naslednjem receptu, ker imam velik pekač:

12 dl mleka
12 dl vode
12 jajc
33 dag ostre moke
51 dag sladkorja
limonina lupina
1 l sladke smetane
listnato testo

A katera mojstrica kremšnit ve, kaj bi lahko šlo narobe, da se niso strdile? Krema je bila namreč bolj kot ne v tekočem stanju.user posted image  pa bi jih zelo rada še kdaj nardila, ampak ne vem če jih bom še upala. A mislite, da je bilo na koncu preveč snega iz beljakov (12jajc). Vsaj meni se tako zdi.

Mnenja, prosim.

lp maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

clock-img

26.11.2006, 17:59

clock-img

Anonimen

mogla bi dati kakšen Gustin noter.

Malega okopam, pa napišem svoj recept, ki je za prste polizat in ful enostaven

clock-img

26.11.2006, 18:15

clock-img

Anonimen

6 rumenjakov
25 žlic cukra
6 žlic moke
4 vanili cukre
1 vanili puding
1 gustin
2 l mleka
listnato testo

rumenjake s polovico cukra penasto zmešaš. Posebej zmešaš 4 dcl mrzle vode 6 žlic moke, 4 vanilije, 1 gustin, polovico cukra in 1 vanili puding. NAto vse skupaj premešaš.
Zavreš 2 l mleka, primešaš ostalo maso, ki mora ob stalnem mešanju zavreti. Na koncu primešaj sneg iz 6 beljakov (ne na ognju)

Kremo vliješ na pečeno listnato testo in ko se krema ohladi, nanjo namažeš še stepeno smetano in gor naribaš čokolado

clock-img

26.11.2006, 18:22

clock-img

Anonimen

user posted image  A celo škatlo gustina,a ni to malo preveč?

clock-img

26.11.2006, 18:26

clock-img

Anonimen

ne, saj ga v škatli ni dost. Pa čisto nič nima okus po plastičnem ali gustinu. Res so najboljše kremšnite, kar sem jih jedla. Dala mi je pa recpt kolegica, ki jih je vedno v službo nosila in smo jih vedno vse zmazali. PA pri nas doma je tudi tako

clock-img

26.11.2006, 18:29

clock-img

Anonimen

Če naribaš čokolado ali jih potem ne pokriješ z drugim delom testa?

clock-img

26.11.2006, 18:32

clock-img

Anonimen

ne, ker imam rajši čokolado, pa še lažje se režejo

clock-img

26.11.2006, 21:52

clock-img

eya

pencil-img

4615

Jaz pa delam kremšnite z vanilijevim pudingom od Galete-to je ta, ki ga ne rabiš kuhat in so res dobre kremšnite, pa še čisto enostavno jih je naredit. Puding pa naredim v pol mleka in pol smetane.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

26.11.2006, 23:14

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Maja Z

Ojla

poročilo: kremšnite žal niso uspeleuser posted image user posted image . Okus je bil sicer dober, ampak smo jih pili namesto jedli.

Maja Z, tko k sem se pa zdej nasmejala pa že doglo ne. Sem hotla mojmu prebrat, ampak sem se tok smejala, da ni šlo. Sori, sam res mi je smešn. Še zdej k pišem, se smejim, k mal odvezana.

Drugač jih pa jest nardim tud tko k eya. Dve sladki smetani, dva pudinga Galeta, mal mleka in to je to. Pa so ful dobre. Ravno včeraj sem jih nardila, po kosliu jih ni bilo več!user posted image

clock-img

26.11.2006, 23:17

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: NUR

IZVIRNO SPOROČILO: Maja Z

Ojla

poročilo: kremšnite žal niso uspeleuser posted image user posted image . Okus je bil sicer dober, ampak smo jih pili namesto jedli.

Maja Z, tko k sem se pa zdej nasmejala pa že doglo ne. Sem hotla mojmu prebrat, ampak sem se tok smejala, da ni šlo. Sori, sam res mi je smešn. Še zdej k pišem, se smejim, k mal odvezana.

Drugač jih pa jest nardim tud tko k eya. Dve sladki smetani, dva pudinga Galeta, mal mleka in to je to. Pa so ful dobre. Ravno včeraj sem jih nardila, po kosliu jih ni bilo več!user posted image



Sem prehitr stislna tipko. Smejala se se zato, ker sem si predstavljala kako vam je vse tekl, k ste jedl, nisem nič hudga mislna.

clock-img

27.11.2006, 08:01

clock-img

Valentina

pencil-img

217

Jst bi tud, jst bi tud... jedla kremšnite user posted image

Nisem se jih še nikoli lotila pa bi poskusila. Dejte mi povedat, s katero žago user posted image  vam uspe listnato testo razrezat. Ker bi se kar strinjala z Urško, da rata en velik poc ven. Sploh zgornji štuk se mi zdi vprašljiv user posted image

clock-img

27.11.2006, 08:16

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

moja mati jih dela z GAleto. Pa VEDNO mora bit smetana od Ljubljanskih mlekarn. Drugače ne ratauser posted image  So pa te kremšnite res fuuuuuul dobre....take domače.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

27.11.2006, 08:22

clock-img

Anonimen

user posted image  Zgornjo plast testa jaz narežem na enake kvadrate,ko je ohlajeno in nato pokrijem kremo.Tako ni problema rezati.Drugače se pa fino režejo z električnem nožem za kruh.

clock-img

27.11.2006, 11:05

clock-img

Anonimen

Urškine kremšnite so pa res zakon, sem jih jaz tudi delala, pa nisem štručko v kremah in mi je iz prve ratalo naredit. Sem nesla tašči in njeni prijateljici, ki vse po vrsti kritizirata in sta odlični v peki, pa teh kremšnit kar nista mogli prehvalituser posted image . enostavno za naredit in okusno

clock-img

27.11.2006, 13:36

clock-img

Maja Z

pencil-img

839

Ojla

ja, definitivno bom probala še kak drug recept. Se nisem mogla upreti skušnjavi in sem jih dons še 1x probala, testo in smetana sta ful dobra, krema se pa vseeno ni strdila, tut čez noč ne. Strdila bi se edino v skrinji. user posted image

NUR, verjamem, da si se nasmejala. Sej smo se tut mi vsi smejali, samo jaz nisem vedla al naj se smejem al jokam.user posted image user posted image  Pol je pa fotr rekel, da se bo v službi pohvalil, da je SPIL tri kremšnite.user posted image user posted image  Pol smo pa skor crknl od smeha. No zdej sem pa končno vse skupaj zabrisala v smeti. Mi je kr škoda, ampak smo se jih že včeraj fejt napili.user posted image user posted image

URSKA, tut tvoj recept bom probala! A so res trde oz. se strdijo? Joj kok sem zdej skeptična.user posted image

lp maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

clock-img

04.12.2006, 23:00

clock-img

LanaM

pencil-img

170

mene pa zanima, kako spečete listnato testo, da se ne lomi. Namreč, ko sem delala kremšnite, je bilo spečeno litnato testo čisto trdo in lomljivo. Koliko časa ga pečete? Ali ga s čim premažete? Skratka, kako narediti testo takšno kot je v slaščičarni

clock-img

05.12.2006, 12:36

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Mene pa neki druzga zanima:
a ni kremšnita brez pudings pač KREMŠNITA
kremšnita s pudingom pa ZAGREBŠKAuser posted image user posted image user posted image
Mislim, ok ni ravno v kontekstu, ampak mislim da je to to???

clock-img

05.12.2006, 12:58

clock-img

lutka

pencil-img

1323

Ko smo že ravno pri kremšnitah. Sem poskusila naredit kremšnite po URŠKINEM receptu in so bileuser posted image .

Me že sprašujejo kdaj jih bom spet naredila.user posted image user posted image

lp

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem