writing-img

Krompirjev golaž

clock-img

13.11.2007, 14:51

clock-img

Anonimen

Kako ga kuhate?

Jaz sem zdajle v ekonomu najprej malo prepražila na grobo zrezane 4 čebule, dodala par na kose zrezanih krompirjev, začinila s soljo, brinovimi jagodami, lovorom, muškatnim oreškom, majaronom, česnim in sladko mleto rdečo papriko, zalila z vodo in dala kuhat.

Zdaj bom to v ekonomu kar dolgo kuhala, kaj pa vem, kakšne 3/4 ure, nato pa bom, če ne bo še čisto vse razpadlo, kar vse skupaj pretlačila s tistim za pire krompir tlačit.

Nekaj krompirja v kosih kuham pa še posebej, te bom potem notri zamešala. Aja, pa za moške seveda še hrenovko zraven.

A je to O.K.? Kako ga pa ve kuhate?

Aja, pa mimogrede, kako se znebite vonja po čebuli? Me je ful sram, ko potem kam pridem, pa smrdim kot po postanem švicu (čebula). Pa se preoblečem, samo mi prav lasje smrdijo.

clock-img

13.11.2007, 14:59

clock-img

Anonimen

Jaz pa bolj mesno krompirjev golaž a'la osnovna šola... Na olivnem, ali pač katerem koli olju, prepražim na tanko seskljano čebulo da porjavi, dodam malo mlete govedine, podenstam vržem gor na kocke narezan krompir, dodam vse ali pa vsaj večino začimb iz kuhinje "splišni" , zalijem z vodo in kuham toliko časa, da je pač krompir kuhan... Včasih malce zgostim z pretlačenim krompirjem... Je nam zelo njami.

clock-img

13.11.2007, 15:00

clock-img

Anonimen

U Miša, to je pa tudi dobro, vidiš, da bi z mletim mesom to naredila, se pa še nisem spomnila.

clock-img

13.11.2007, 17:06

clock-img

srki

pencil-img

9222

Čebulo in meso pražim skupaj. Kar ene 3-4 ure. Ne v ekonom loncu. Sproti zalivam, dodam lovor, poper, česen, mleto papriko. Zalijem, zmešam moko, da se zgosti ali pa naribam krompir, ki tudi zgosti vse skupaj. Krompir za v golaž pa kar posebej skuham in ga potem odcedim in not fliknem. Pa seveda še solim.

clock-img

13.11.2007, 17:15

clock-img

tosja

pencil-img

3706

IZVIRNO SPOROČILO: srki

Čebulo in meso pražim skupaj. Kar ene 3-4 ure.

user posted image A se hecaš user posted image Ampak zdaj pa moram napisat prispodobo, ki sem jo dobila ob tem.
Moja tašča vedno govori, da kuha zjutraj od šestih (v soboto ali nedeljo, ko nas povabi na kosilo) user posted image user posted image user posted image pa ne krompirjevega golaža. Tega bi očitno že ob štirih začela tenstat... user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

clock-img

13.11.2007, 17:49

clock-img

Balonchy

pencil-img

4283

Vse naredim isto, kot bi kuhala goveji golaž. Polovična količina čebule, (mesa lahko da dam tut mal več user posted image ), pred koncem ta "golaž" zalijem z vodo in stresem not krompir + malo dosolim (po okusu). Kuham še cca. slabe pol ure in to je to.
Če je pa slučajno mal preredko, pol pa ena dva krompirčka zmečkam kar z vilico.

clock-img

13.11.2007, 18:33

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

14.11.2007, 10:30

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: sivkamivka

jaz pa včasih dodam še stročji zmrznjen stročji fižol (široki). imamo vsi zelo radi

U, saj res, dobra ideja. Ampak potem ga bo še več, tega golaža. Že itak se mi ga je skuhalo za 1 teden.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem