writing-img

Kuhan Kruh

clock-img

16.08.2007, 13:38

clock-img

MalaPika07

pencil-img

175

Ali je katera že slišala za to? Ga pripravljate? Če ga, kako ga pripravljate?

Res me zanima, kako to izgleda.user posted image

Zaspanček Roman... 6.8.2007

clock-img

16.08.2007, 14:21

clock-img

mojsoncek

pencil-img

3866

Je to to, kar isces?

Recept za kuhan kruh Kuhan kruh je zanimiva tradicionalona jed s Krasa, rekli so ji tudi "gluhi štruklji" ali "sniden hlebec". Predstavljamo vam jo z željo, da bi vam popestrili Miklavževo soboto ali nedeljo. Predlagamo vam, da ob juhi ali mineštri, ki si jo boste sami izbrali, kot glavno jed postrežete kuhan kruh in belo meso, na primer telečjo rolado, puranje prsi, piščančje ali kunčje stegno ter jabolčne cvrtke. Za dva kuhana hlebčka potrebujemo pol kilograma bele moke, sol, kvas in vodo. Zamesimo testo, ga oblikujemo v dva hlebčka in ga damo vzhajat. Vzhaja naj, dokler ne doseže še enkrat večje velikosti. Od tega, kako testo vzhaja, je namreč odvisna rahlost kuhanega kruha. Če testo ne vzhaja dovolj, so hlebčki pretrdi, če vzhaja predolgo, pa se kruh med kuhanjem posede. Snidena hlebčka zavijemo v prtiček in damo kuhat v slan krop. Kuhamo 15 minut, nato ju obrnemo in kuhamo še 15 minut. Kuhan kruh vzamemo iz kropa, pustimo, da se malo ohladi, in ga nato vzamemo iz prtička. Narežemo ga na 1,5 do 2 centimetra široke rezine. Ponudimo ga še toplega, ne prevročega ne hladnega. Kuhan kruh lahko ponudimo z golažem, z mesom ali kot sladico. V tem primeru ga prelijemo z masovnikovimi tropinicami in posujemo s sladkorjem. Ker kuhan kruh nima skorjice, ga lahko ohlajenega uporabimo tudi za pripravo kanapejev.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

clock-img

16.08.2007, 17:16

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Ja, to so gluhi štruklji. Moja mama jih kuha in so enkratni za h golažu. Njami!

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

clock-img

19.08.2007, 13:31

clock-img

bamby

pencil-img

4007

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Ja, to so gluhi štruklji. Moja mama jih kuha in so enkratni za h golažu. Njami!

Jaz sem jim enkrat dodala tudi drobnjak. Zelo okusno, vam rečem. Sploh za spremembo okusa. Pašejo pa tudi zraven zrezkov v omaki, najbolje čebulni (tako kot za golaž).

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem