Mi npr. ne dajemo v naše izdelke manj kot 8 mm navadnega stekla, ker je lahko precej nevarno, če se razbije. Zato je čudno, da ti je steklar predlagal 6 mm - po mojem ti hoče poceni steklo drago prodat... Možnost je še LEPLJENO steklo 3+ 3mm, ki ostane skupaj, če se slučajno razbije. KALJENO je dražje in mislim, da sedaj ni tak problem dobit malo ceneje, ker vsi radi prodajo. Se pa ne more razbit, oziroma, samo, če udariš po robu, pa še to kar močno, se sesuje v prah velike koščke... Medtem ko navadno ostane lahko v velikih kosih, kjer se lahko precej porežeš. Kaljeno se dobi že za 100 EUR na /m2 in to 10 mm debelega, kar je več, je že nateg. Glede na to, da ga mi dobimo za približno 60 EUR...
Najboljše pa je EMAJLIRANO za to kar ti misliš. Barva je žgana na steklo s posebnim postopkom in se ne more odluščit in tudi se ne vidi lepilo čez. Je pa cena verjetno tam nekje kot kaljeno, se pravi... drago. Problem je pa ta, da moraš plačat ceno cele površine tudi če ti ga kje malo porežejo zaradi vtičnic in omar, ker dajo žgat celo površino. To pomeni, da ti morajo že prej zelo natančno odmerit, kje bo kaka luknja v steklu, ker se potem, ko je že žgano ne da več rezat in popravljat, ker je to res trda stvar. Tudi kaljenega se ne da.