cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Licence programov odkupljenih računalnikov

clock-img

20.12.2011, 22:17

clock-img

mika

pencil-img

6485

V našem podjetju smo kupili računalnike od podjetja, ki je šlo v stečaj. Danes smo pa debatirali o licencah programov, ki so naloženi. Prejšnje podjetje je programe kupilo, mi pa o teh nimamo nobenega dokumenta, razen računa za računalnike. Jaz imam licenco samo za en program, na enem izmed računalnikov, za ostale pa nimamo.

Na koga se sploh obrnit s tem vprašanjem?

Men se sicer zdi nekako logično, da smo z računalniki tudi odkupili programe, ne vem pa če to drži. Ne bi blo fajn, da zaradi nevednosti pokasiramo kazen, v primeru če pride kak inšpektor.

A ve kdo kaj o tem?

clock-img

20.12.2011, 23:03

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

21.12.2011, 05:54

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

mah metulj, ne vem kaj je s temi nalepkami... jest mam na računalniku nalepko 'windows vista', s tem da moj računalnik ni nikoli vidu viste; drugo mam gor legalne in originalne windowse 7 (in to enterprise) pa nisem nobene nalepke dobila zraven. poleg tega gre nalepka lahko dol in nima napisane nobene kode (ključa, ...) ki bi dejansko kej dokazovala...

če gre res za windowse, poglej v system properties - zgleda nekako takole:

user posted image

v xp-jih pa tkole:

user posted image

tule piše, na koga je program registriran... če pa to veš, pa pomoje lažje dokažeš lastništvo, ne?

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

21.12.2011, 09:03

clock-img

mika

pencil-img

6485

Hvala obema za odgovor.

Na računalnikih so nalepke za windowse, gor so pa naloženi še drugi programi . Za Windovse je registrirano podjetje od katerega smo kupili opremo. Najbrž je potem račun dovolj.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem