cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Lupinica po enem letu starosti?

clock-img

29.05.2007, 12:27

clock-img

MarijaPo

pencil-img

1807

Naša Eva je precej podhranjena  (pri enem letu tehta 6.800 g) in smo jo do zdaj vozili v lupinici. Na lupinici piše, da je do 13 kg, torej se lahko Eva zredi skoraj še enkrat toliko, pa bo pasala notri. Skrbi pa me, ker ji noge že gledajo čez rob in ker paščkov za pripet nima v višini ramen ampak že pod njimi. Že ob rojstvu smo dobili Maxi Cosy Tobija, ki je od 9 kg in v katerem Evi kar rit pleše od placa, torej, ob prometni nesreči, stolček ne bi absorbiral sile.

Kaj ve menite o tem? Ali naj vseeno zamenjam lupinico za Tobija?

< Sporočilo je popravil MarijaPo -- 29.5.2007 12:28:32 >

clock-img

29.05.2007, 12:33

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Lupinco lahko uporabljaš toliko časa, da o imela glavo še v lupinici. Nogice hitro pogledajo čez, glava more pa biti čist v lupinici. Upam, da zastopiš.

clock-img

29.05.2007, 12:35

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Aja, moje mnenje je tudi to, da je lupinca bolj varna. Saj otrok gleda nazaj. Tako, da če že pride do nesreče otrok ne rukne z glavo naprej.

clock-img

29.05.2007, 13:22

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

29.05.2007, 14:32

clock-img

jakaracman

pencil-img

2011

Čudno je , da ti zdrži v lupinici.Če tam nam ni pravilno zapeta, je pri trku lahko nevarna tudi lupinica..Jaz bi jo dala v sedez.

clock-img

29.05.2007, 15:50

clock-img

ČebelicaMaja

pencil-img

1075

Stolček Bebe Confort, ki ga imamo mi je od 0 do 18 kg in smo z njim res zelo zadovoljni, lahko ga obrneš tudi proti smeri vožnje, tako, kot lupinico, pa še poležat se da fino, če zaspi. Sicer že imaš Tobija, ampak vseeno...morda poskusi v BC in jo posedi v ta stolček, pa bosta skupaj ugotovili, če ji je všeč...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

clock-img

29.05.2007, 19:51

clock-img

viv_

pencil-img

9144

IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR
Mene bi še nekaj drugega skrbelo. V RA so nam namreč rekli, da ko otrok samostojno sedi, ne sme biti več v položaju lupinice.

Se mi zdi da je tako, da dokler otrok ne sedi samostojno oz. priporočajo celo dokler se sam ne posede ne sme iz lupinice ven. Lahko je pa dlje v lupinici...

6800 pri enem letu? To je pa res drobiželjc ...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

30.05.2007, 07:25

clock-img

honey

pencil-img

2567

Naš že od 7. meseca sedi v normalnem avtosedežu, ker je skoraj živčnega fasal med vožnjo, ko je bil v lupinici. Sicer imamo mi takega od 9 do 18 oz. 25 (mislim), moji starši pa imajo takega, ki je od 0+ - se pravi lupinica, potem pa ga obrneš okrog in dvigneš. Zdi se mi bolj primeren, ker otrok zaspi v njem kot grof, v našem mu vedno pade glava na kolena. Po moje bi bil tak sedež boljši od lupinice, ker čeprav je drobčkena, majhna najbrž ni toliko.

clock-img

30.05.2007, 09:20

clock-img

Tina26

pencil-img

367

Kaj pa če bi dokupila tisto blazino za v sedež, ki se lahko uporablja tudi pri sedežih I,II,III skupine dokler otrok ni dovolj velik. Vem da obstaja za Concorda in Romerja, morda pa tudi za Tobija. Drugače pa sem jih jaz videla v Pikapolonci.
S to blazinico dosežeš da se stol bolj prilega otroku dokler je ta še premajhen.
Drugače pa bi jaz na tvojem mestu tudi raje kupila še en sedež - od 0-18kg seveda pod pogojem če bi si ga le lahko privoščila.

clock-img

30.05.2007, 21:18

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

31.05.2007, 08:46

clock-img

janja

pencil-img

1559

Jaz sem pa nekje slišala, da ni dobro, da je otrok v lupinici, ko mu noge že precej segajo čez. Otrok se namreč opira na noge in v primeru trka, si lahko polomi nogice. Premislite! Naš je bil tudi bolj droban, pa je šel pred 9 meseci iz lupinice. Sedež sem mu dala v položaj za spanje (ker otroci zelo radi spijo v avtu). Je pa tudi ena že omenila, da se da dokupit blazinico, da je sedež bolj udoben za majhne otroke. Sicer pa mi imamo sedež od 0-18kg. Se splača, ker je naš tudi bolj droban in ima pri skoraj 4 letih, 14 kg.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

clock-img

31.05.2007, 11:18

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

31.05.2007, 14:12

clock-img

jakaracman

pencil-img

2011

Joj pri 1 letu je pa glavica ja stabilna!!!!!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem