writing-img

MILUPINE ŽITNE KAŠICE

clock-img

12.01.2006, 18:16

clock-img

Rubin.

pencil-img

4532

Danes sem kupila Milupine žitne kašice (riževo in ovseno), pa je pri navodilu kako ju pripraviti napisano, naj dodam 1 čajno žličko repičnega olja (halo?)? Pa me zanima ali ve to dodajate? Jaz sem ji jo mislila ponuditi, ko bo stara 5,5 meseca z vodo, ampak brez olja. Zanima me ali ve dodajate žitnim kašicam olje?user posted image

clock-img

12.01.2006, 18:33

clock-img

morskadeklica

pencil-img

891

Tole sem prvič slišalauser posted image . Mogoče bo katera druga kaj več vedela, jaz nisem dodajala ničesar, pa sem prav tako imela milupino kašico.

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

clock-img

12.01.2006, 19:50

clock-img

tascha

pencil-img

482

Jest sploh nisem porajtala, da bi mogla dodat olje.user posted image Ga nisem  in je Timi vseeno jedel.user posted image

clock-img

12.01.2006, 20:57

clock-img

taška30

pencil-img

2758

Jo imam doma - ovseno (hafernfloken) Milupino. Sem šla pogledat navodila - nikjer niti besede o kakšnem olju. Recepti so trije: za stekleničko, za na žlico in za kašico s sadjem, nikjer nič o olju.
?????????

clock-img

12.01.2006, 23:41

clock-img

Suzi*

pencil-img

4556

Ma, ne!! Kakšno olje?!?! user posted image  bljak!  Jaz milupine žitne kašice (7 žit) dajem v sadne ali navadne jogurte in user posted image  to obožuje.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

clock-img

13.01.2006, 08:32

clock-img

Alina_alin

pencil-img

1414

Suzi - kako ? Pripraviš žitno kašico po receptu za na žlico in še mlačno zmešaš z jogurtom?Hm, bomo probali.

clock-img

13.01.2006, 12:55

clock-img

Suzi*

pencil-img

4556

Ne, ne! user posted image  Odprem jogurtov kozarček in noter zmešam par žličk kosmičev. 7 žit, kot sem zgoraj napisala....ta ne vsebuje mleka. Na škatli sicer piše, da se naredi z mlekom ampak z jogurtom je isto dobro. Pride tako podobno kot si jaz zase v jogurt zmešam npr. ovsene kosmiče. Poskusi, je prav dobro.

clock-img

13.01.2006, 13:27

clock-img

Rubin.

pencil-img

4532

Ne na ovseni nič ne piše, na riževi pa je priložen list A4 format, na kateri piše: Priprava za polnovredne obroke: RIŽEVA KAŠA S POLNOMASTNIM MLEKOM: Prekuhajte 100ml neposnetega mleka in 100 ml vode in pustite, da se ohladi. V krožnik dajte 20g (ca. 6-7 jedilnih žlic) riževih kosmičev, premešajte s polnomastnim mlekom in 1 čajno žličko repičnim oljem (ca. 3-4 g). in isto za kašo iz sadja brez mleka in če daješ na stekleničko. No hvala, da ste se javile, ker jaz itak nisem mislila dodajati nekega olja, v bistvu ne vem čemu služi. So one kašice 7-žit dobre? To ji namreč nameravam dati po 6 mesecu.

clock-img

13.01.2006, 13:32

clock-img

Rubin.

pencil-img

4532

Še to. Ali mislite, da bi lahko en teden uvajala kašice, naslednji teden dopoldan zelenjavo, popoldan pa nadaljevala z kašicami, ali moram striktno samo zelenjavo, npr. korenček in nič druga?

clock-img

13.01.2006, 14:53

clock-img

Suzi*

pencil-img

4556

Našemu je ta žitna kašica ful dobra.  pri nas je pri uvajanju prišla na vrsto takrat, ko smo uvajali gluten.

Ko boš nekaj že uvedla, lahko komot prestaviš na popoldan, dopoldan pa uvajaš nove stvari.

clock-img

13.01.2006, 20:19

clock-img

@

pencil-img

136

Mi uporabljamo izključno Milupo brez mleka. Najprej slučajno, potem nam je bilo pa dobro. Kasneje pa smo našli alergijo na pšenico, mleko, riž... in od takrat uporabljamo pirino in ovseno kašico. Pirina je še posebej dobra. Ampak tudi grisek in 7 žit smo prej goltali kot nori. Včasih samo, včasih s sadjem, včasih pa sem tudi kakšno jed zgostila in popestrila z njimi (zjutraj jabolko ali pa špinačo/blitvo ipd.).
Bodi pozorna pri uvajanju novega, najbolje nekje vsake 3 dni novo jed. Brez pretiravanja - meni je namreč dermatologinja rekla, naj zaradi alergij vsake 3 TEDNE uvedem novo hrano. S tem da bi morali začeti vse znova, da bi ugotovili, kaj od že uvedenega bi morali nehat.  Pri takšnem tempu bi ravno pri starosti 10 let lahko z nami jedel kosilo user posted image user posted image .
Dober tek! user posted image

clock-img

13.01.2006, 20:59

clock-img

Alina_alin

pencil-img

1414

Suzi - hvala. Bomo probali. Mi je bilo malo čudno, ja, da bi se zmešal mrzel jogurt in mleko s kašico. He he.
LP

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem