writing-img

Mamino mleko, AM ali...?

clock-img

05.05.2010, 14:15

clock-img

grahek85

pencil-img

1399

Zdravo!

Sinček je star 4 mesece, zaenkrat se še polno dojiva. Z GH bomo počakali vsaj še kak mesec, imam pa že zdaj eno vprašanje. Do zdaj nisva rabila črpalke za mleko in je tudi nimamo. Zadnjič mi je pa znanka svetovala, da naj si jo nabavim, ker jo bom 100% rabila pri GH za razne žitne kašice in pireje.

Kakšne so vaše izkušnje? Mleka imam dovolj, prej preveč kot premalo, tako da bi raje kot AM uporabljala svoje mleko. A je v prehrani dojenčka res toliko uporabe mleka, da se nakup izplača? 

Najina mala velika ljubezen

clock-img

05.05.2010, 14:19

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Ah kje pa, sam zarad tega je pa res ne rabiš. Če mu hočeš svoje mleko mešat v kašice, si mleko ročno iztisni. Z malo vaje ti bo šlo. Sicer pa se dobijo mlečne kašice, ki že vsebujejo AM in jih samo z vodo zmešaš in je.

clock-img

05.05.2010, 14:22

clock-img

krtačka

pencil-img

214

Jst sm za kašice kupovala adaptirano mleko, drgač je bil pa polno dojen.

clock-img

05.05.2010, 14:26

clock-img

eva1

pencil-img

4835

Brezveze! Kupi kašico ki se meša z vodo, kjer je že dodano AM...

clock-img

05.05.2010, 14:35

clock-img

sami0804

pencil-img

6757

IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Ne vem,zakaj bi mu morala delat kašice z AM,če ima svojega mleka dovoljuser posted image .Verjetno pa bo boljše,če si boš stisnila ročno,bo dovolj hitro.Sama sem sicer imela ročno črpalko,ker sem si pri ta prvem en mesec izključno črpala,vendar mi je bilo potem,ko sem mu mleko vmešala v hrano ,ročno iztiskanje lažje in bolj hitro.Je pa res,da rabiš malo vajeuser posted image .

clock-img

05.05.2010, 15:23

clock-img

AnciM

pencil-img

1222

Toliko mleka kot ga boš potrebovala gotovo lahko ročno iztisneš. Meni je mali že v porodnišnici prežvečil bradavico in sem uspela iztisnit mleko na roke. Prvič je res malo trajalo, v drugo je pa že kar teklo.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

clock-img

05.05.2010, 15:26

clock-img

eva1

pencil-img

4835

IZVIRNO SPOROČILO: sami0804

Ne vem,zakaj bi mu morala delat kašice z AM,če ima svojega mleka dovoljuser posted image .Verjetno pa bo boljše,če si boš stisnila ročno,bo dovolj hitro.Sama sem sicer imela ročno črpalko,ker sem si pri ta prvem en mesec izključno črpala,vendar mi je bilo potem,ko sem mu mleko vmešala v hrano ,ročno iztiskanje lažje in bolj hitro.Je pa res,da rabiš malo vajeuser posted image .

Zato  ker se mi zdi brezveze stiskat pa shranjevat, pa pogrevat mleko..vsaj meni...

clock-img

05.05.2010, 15:28

clock-img

AnciM

pencil-img

1222

Zakaj je pa potrebno mleko v naprej pripravit? Takrat ko ga potrebuješ ga iztisneš, pa je.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

clock-img

05.05.2010, 18:34

clock-img

muki1

pencil-img

7193

Moje izkušnje so take, da se kmalu po rojstvu in prvih tednih recimo, vzpostavi ponudba/povpraševanje. Torej, dojke ti proizvajajo toliko mleka, kolikor ga otrok potrebuje. Po štirih mesecih razen pri kakšnih űber dojiljah ni več nekih viškov, ampak ravno dovolj.

Nakup črpalke je nesmiseln v tem primeru. Ker če boš zdaj začela črpati, se ti bo proizvodnja mleka še povečala in pol boš res ena dojilja. Če pa boš izčrpala vsega pred obrokom in boš po obroku hotela dete še podojiti, pa mleka ne bo.

Fajn jo je imeti pa v začetku, če je naval mleka velik in otrok vsega ne uspe spiti, da izčrpaš višek( tisto lahko shraniš v skrinji za mešanje s kašicami user posted image ) in preprečuješ mastitis.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

clock-img

06.05.2010, 07:43

clock-img

sami0804

pencil-img

6757

IZVIRNO SPOROČILO: sami0804

Zato  ker se mi zdi brezveze stiskat pa shranjevat, pa pogrevat mleko..vsaj meni...

Nič shranjevat,nič pogrevatuser posted image .Če sem mu delala kak pire ali kaj podobnega,je bilo sveže stisnjeno,nobenega posebnega dela.user posted image

clock-img

06.05.2010, 10:28

clock-img

grahek85

pencil-img

1399

Hvala za pomoč user posted image Ne bomo nič kupili črpalke, se bom malo potrudila in naučila bolj efektivno črpat na roke user posted image Do zdaj sem si tisto parkrat na teden višek samo na hitro iztisnila - sem se ubadala predvsem s tem, da me ni več bolelo user posted image

< Sporočilo je popravil grahek85 -- 6.5.2010 10:29:19 >

Najina mala velika ljubezen

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem