writing-img

Mango in melona

clock-img

08.01.2006, 18:55

clock-img

Timica

pencil-img

72

Moja miška je dopolnila 6 mesecev in zamenjali smo en mlečni obrok s sadnim. Zanima me kako pripravljate mango in melono oz. ali kuhate ali ponudite sveže kot banano. Meni je pediatrinja svetovala kuhano sadje (razen banane) in potem postopno sveže.
Prosim za kakšen recept za pripravo manga in melone.

clock-img

08.01.2006, 20:04

clock-img

tascha

pencil-img

482

Na tvojem mestu ne bi kuhala ali dušila manga in melone (sploh si ne morem kakšen okus bi to imelo)user posted imageuser posted image Probaj dat kar surovo, najprej par žličk, če pa ne bo nobene reakcije (pomoje ne bi smelo biti, ker se mi zdita to zelo nežna sadeža), pa povečaj.user posted image jaz pri mojem nisem nobenega sadja kuhala, no razen 1x sem skuhala jabolko, pa ker nisem dala sladkorja notr, je bilo valjda kislo in ni hotel jest.user posted image Tako, da mu sedaj dajem le surovo sadje, razen, če gremo kam mu dam Frutka.

clock-img

08.01.2006, 20:28

clock-img

HuAnita

pencil-img

5576

Podobno kot tascha. le da jaz tudi v kompot ne dam spaldkorja, ker imamo domača, sladka jabolka...
mango (pazi, da bo zrel, če ne bo 'nitkast' in kisel) in melona - daj kar surovo, po mojem.

clock-img

08.01.2006, 20:52

clock-img

hanita

pencil-img

257

Začni raje s kakšnim drugim sadjem in ne ravno tropskim, probaj hruško, breskvo in potem šele mango.

clock-img

08.01.2006, 22:01

clock-img

Alina_alin

pencil-img

1414

Tudi jaz sem dala melono. Ampak pred tem jabolko, banano, hruško. Najprej samo žličko melone, ker je bilo vse ok, pa naslednji dan več. Dala sem surovo. Pozneje sem jo mešala tudi z jabolko, tudi z banano.

clock-img

08.01.2006, 22:12

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Mango sem mu jaz pasirala v navadno skuto. Kupi takšno, ki diši, tista je ziher zreal, pa malo mehka mora biti.
Melono sem mu jaz prav tako dajala v skutico ali pa z breskvicami vloženimi ipd.. Melona mora tudi dišati, ko jo kupiš, da je zrela.
Sicer pa sem mu to sadje začela dajati pri 6-ih mesecih. Zdaj pri 18-ih pa ga je kar surovega brez "dodatkov". Ampak se vso sadje fajn meša z navadnimi jogurti in pasiranimi skuticami.Če prekuhaš suhe fige ali marelice in dodaš skutico pa mango je fuuuuull dobro...njami!

clock-img

08.01.2006, 22:41

clock-img

Timica

pencil-img

72

Nismo ravno na začetku, smo že sprobal druge sadeže in tudi zelenjavo, vseeno hvala za odgovor.

clock-img

13.01.2006, 21:49

clock-img

malika

pencil-img

3199

U naš je nor na mango, saj se ne čudim, če pa res da dober okus. Sploh skupaj z banano in hruško.user posted image

je katera poskusila avokado? tega lahko daješ od 5 meseca dalje, pa nimam pojma ali je dober ali ne, se ga splača kupit ali ne user posted image user posted image

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

clock-img

19.01.2006, 21:31

clock-img

krompircek

pencil-img

212

Mi smo ravno včeraj jedli avokado je mala vse pojedla user posted image se mi zdi kar okusen
Pripravila sem ga z banano in navadnim jogortom .

25.6.2005 je na svet pokukal najin sonček!

clock-img

20.01.2006, 23:14

clock-img

pika**

pencil-img

407

Mango pretlačim in zmešam z naribanim jabolkom ali pa  mu dm sam mango.  Prvič ga je probal pri 6 mescih. Melono pa mešam  tud z jabkom ali pa z banano.user posted image

am, bam, pet podgan

clock-img

25.01.2006, 14:06

clock-img

tins

pencil-img

385

Zdravo!
Melono mi jemo z sadnim jogurtom, avokado pa prav tako z sadnim jogurtom, pa še jabolko naribam gor, da je bolj okusno (avokado je drugače bolj pust sadež). LP

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem