cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Marmelada iz mokovca

clock-img

26.09.2011, 19:56

clock-img

Anonimen

Je že kdo delal marmelado iz mokovca?
Ali obstaja kakšen praktičen in enostaven način odstranjevanja pešk? Če jih grem tlačit skozi sito, bo trajalo tri dni, da bo kaše dovolj za en kozarec marmelade user posted image .

clock-img

27.09.2011, 07:23

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Ti ne znam pomagat, sam vprašala bi kaj je to mokovecuser posted image

clock-img

27.09.2011, 10:45

clock-img

Anonimen

Mokovec je eno tako 10 metrov visoko drevo, ki raste po celi Sloveniji, pri nas ga imamo okoli hiše veliko in ima plodove, podobne šipku, le da jih je po več skupaj v grozdu.

http://zdravplanet.blogspot.com/2008_12_01_archive.html

clock-img

27.09.2011, 10:54

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

Hehe, ravno sem mislila vprašat, koga misliš zastrupit, pa sem ugotovila, da so le peške pogojno neužitne user posted image
Vedno sem mislila, da je dejansko strupenuser posted image

< Sporočilo je popravil Tutan -- 27.9.2011 10:56:14 >

clock-img

27.09.2011, 11:07

clock-img

Anonimen

user posted image user posted image user posted image Če bi hotela koga zastrupit, potem tega ne bi na forumu objavljala. BTW: obstaja ena goba, zelo strupena, katere strup začne delovati šele po enem tenu al kako že. potem živ bog ne ve, da si imel prste vmes, hehe.

Ene 14 dni nazaj sme gledala dokumentarec z Jeleno de Belder, kjer so govorili tudi o mokovcu. Ponavadi se ga daje v kompot ali je presnega, tu nekaj pešk ni problem, ker jih pač poješ malo. V marmeladi pa ne vem, verjetno je bolj skoncentrirano in zato jih je treba prej odstraniti. Sam hudič, da grem iz vsakega dajati peške ven... to je pa malo preveč dela, mora biti kakašen preizkušen način.

Popoldne grem v knjžnjico po knjige Daria Corteseja, on je zihr kaj pisal o tem.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem