IZVIRNO SPOROČILO: Baucka
Ji rečemo ne sme stvari metat, ....
Kako pa lahko stvar še naprej meče, če si jo vzela? A kozarec tudi lahko vrže? Kdo določa mejo, kaj sme vreči in kaj ne?
Mora sirup vzet (vitamine) ...
A antibiotike tudi lahko izbira, ali jih bo vzela? Al pa sirup za kašelj? V čem se to razlikuje od vitaminov (razen v tvoji glavi)? A lahko tudi izbira, da gre ven v copatah ali pižami?
...vrgla v glavo plastičnega medveda, za posladek pa še ga je scukala za lase.
Se zgodi. Problem je če to naredi drugič ker ti ne preprečiš.
Moj otrok sploh nima "rešpekta" pred mano.
Me res zanima zakaj ne? Mogoče si pa preberi še enkrat.
Če veš kaj dela potem je tvoja odgovornost, da to preprečiš ali določeni stvari zahtevaš. Veš zakaj ne vrže kozarca? Samo zato ker si se ti odločila, kozarca ne bo metala. Enostavno. Za ostale stvari pa se nisi odločila ampak prelagaš odločitev na otroka - kar je po moje zelo neodgovorno.
Postavi meje, kaj boš zahtevala, kaj pa lahko otrok izbira. Teh mej se drži. Če veš da tepe druge otroke potem je ne moreš pustiti ampak moraš ZRAVEN stalno čakati da bo hotela udariti / pocukati / posut lopatico peska po glavi, in to preprečiš. Če veš da meče stvari potem moraš zraven čakati (saj približno že veš, kdaj se utegne zgoditi) in preprečiti. Če mora vzeti zdravila / vitamine potem si vzemi čas in zahtevaj brez popuščanja.
To je vse. Vse kar si popuščala se sedaj kaže, zato boš morala za uveljavitev svoje volje biti toliko bolj odločna in si vedno vzeti DOVOLJ ČASA da se tvoja zahteva uresniči. Bistveno je VZETI SI DOVOLJ ČASA.