writing-img

Mene je skoraj kap...

clock-img

13.09.2007, 21:13

clock-img

Sandrin

pencil-img

412

...ko sem se danes pozanimala koliko stane sterilizacija muce. Pred tremi meseci smo jo našli shujšano in polno bolh na zapuščeni gozdni poti. Odločili smo se, da bo naša. Dali jo bomo sterilizirat, in ker niti približno nismo imeli pojma, koliko to stane, smo se pozanimali - 65 eurov. A se samo meni zdi drago?

(Da ne bo nesporazuma, mucko bomo dali sterilizirat kljub temu, da se nam zdi cena visoka. Se pa zdaj zavedam, zakaj je toliko zapuščenih muckov ter grdobij, ki jih povzroči človeška roka tem malim bitjem)

clock-img

13.09.2007, 21:15

clock-img

eva1

pencil-img

4835

men se pa to ne zdi neka huda cenauser posted image

clock-img

13.09.2007, 21:15

clock-img

Anonimen

Mi smo pred dvemi leti dali 16.000 sit. Samo imamo zdravo in pridno muco, ki se drži doma, ni potepinka.user posted image user posted image user posted image

clock-img

13.09.2007, 21:50

clock-img

Pingvinčica

pencil-img

1416

Jaz sem dala sicer za kastracijo našega mačkona slab mesec nazaj 55€.

clock-img

13.09.2007, 21:51

clock-img

Anonimen

Naša veterinarska v Lescah je pa res draga proti drugim user posted image

clock-img

13.09.2007, 21:55

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Meni se zdi solidna cenauser posted image

clock-img

13.09.2007, 21:57

clock-img

Anonimen

Saj mi ni žal, samo čudno mi je, da so tako različne cene.user posted image user posted image

clock-img

13.09.2007, 21:58

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Naš zasebni veterinar ima tudi približno 10€ dražje cepljenje od vetr.klinike v SGju, pa tudi vseeno raje hodim k njemu. 

clock-img

13.09.2007, 22:00

clock-img

Anonimen

Meni je to čist normalna cenauser posted image
Sej to je orng operacija.
Pa kastracija je cenej k sterilizacija.

Če si omisliš žival moraš pač vedet da je to strošek. Hrana, veterinar.... Kaj bi šele rekla na ceno rentgena ipd. če si muc slučajno nogico zlomi, al pa da ma kkšno bolezen....

Na to je pač treba računat, ko si človek omisli eno živo bitje.

Zapuščeni mucki pa niso posledica cen pri veterinarjih, ampak posledica neodgovornih, brezčutnih lastnikov ki mislijo da je žival predmet, ki ga lahko zavržeš ko ga več nočeš ali pa ko dela stroškeuser posted image

clock-img

13.09.2007, 22:03

clock-img

Anonimen

Zdaj pa zveni kot, da se kdo pritožuje.Samo cene sem primerjala.Nikoli mi ni bilo žal dati za živali, saj je tudi psička lani zbolela in nam ni bilo važno koliko smo plačali, važno, da so jo pozdravili.
Najbolje, da sem tiho.user posted image

clock-img

13.09.2007, 22:06

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Zdaj pa zveni kot, da se kdo pritožuje.Samo cene sem primerjala.Nikoli mi ni bilo žal dati za živali, saj je tudi psička lani zbolela in nam ni bilo važno koliko smo plačali, važno, da so jo pozdravili.
Najbolje, da sem tiho.user posted image

Ne, ne....sploh ni bilo tako mišljeno. Sam meni se pač ne zdi drago glede na to da je to operacija in mi je bil to logično že k sm žival vzela da bo šlo kar neki € zanj. Ne vem pa kakšne so razlike v ceni pri veterinarjih, ker jaz vedno hodim k enem in istemu.

clock-img

13.09.2007, 22:12

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

13.09.2007, 22:35

clock-img

* Mateja *

pencil-img

1803

Ma meni se ne zdi ful drago! Če pomislim, da smo za operacijo naše pudlice pred 3 leti dali skor 50 jurjev.  In tko je to, če imaš žvalco je treba biti pripravljen na stroške!!

clock-img

14.09.2007, 07:10

clock-img

Sandrin

pencil-img

412

Da ne bo kakega nesporazuma. Seveda, smo računali tudi na stroške, ko smo se odločili, da bomo obdržali muco. In za njo zgledno skrbimo. Vendar pa nismo imeli nikakršnih predhodnih izkušenj z veterinarji in cenami, in se mi zdi omenjena cena kar visoka. Gre zgolj za občutek....in s cenami se bomo sprijaznili user posted image  NI DRUGE user posted image

clock-img

14.09.2007, 07:16

clock-img

Anonimen

Tud mi mamo par mačkov,ki so se kar "pojavile".. Seveda nimam srca, da jih ne bi hranila in tako ostanejo kar pri nas.. user posted image Ampak, zdaj mamo pa eno mačko in jo bo treba dat. Tako, da čakam, kdaj se bo to na raznih kinoloških društvih dalo kaj uredit in jo bom pol peljala. 

clock-img

14.09.2007, 08:51

clock-img

Felicity

pencil-img

4257

Meni se tudi ne zdi drago.
Če pomislim, da je bil naš kužek, pred 2 tedni operiraran (križne vezi), so moji dali 300€. Ta naš kuža je z nami že kar dolgo in ima enakovreden status družinskega člana. user posted image

clock-img

14.09.2007, 10:55

clock-img

honey

pencil-img

2567

Pozanimaj se malo glede tega, ker nekatere občine subvencionirajo sterilizacijo zapuščenih muck (kar vaša očitno je bila) ravno iz tega razloga, da se nezaželeni mucki ne bi rojevali in bi potem končali kot potepuščki. Vem da je tako v ljubljanskem zavetišču za živali (Gmajnice), pa v naši občini imajo tudi 2x letno objavljen razpis za subvencijo sterilizicacije. Drugače pa to ni kakšna huda cena, tudi mi smo dali za našo 5 let nazaj že okrog 15.000,00 bivših SIT, pa potem še enkrat toliko, ko se nekaj zakompliciralo.

clock-img

14.09.2007, 13:31

clock-img

Anonimen

Mi smo samo za infuzijo in zdravila zadnjic dali 150€. Tako da je tole se poceni user posted image

clock-img

15.09.2007, 00:07

clock-img

* Mateja *

pencil-img

1803

Jaz ssam še to dodam, veterinarji služijo ko pra+++. Jaz sem vsakič dala po 7, 8 jurjev, pa tudi če ji niso nič nardili. Te ocarinjo! Če je pa kaj resnega si pa itak ob celo premoženje. Zato si pa želim, da naš tanovi kuža nebi imel takih problemov kot jih je imela pudlica!!

clock-img

17.09.2007, 07:41

clock-img

honey

pencil-img

2567

Ja, ocarinijo nas zato, ker vejo, da bomo plačali za naše ljubljenčke. Sicer je pa tako, da če malo pogledamo na račun od zdravil, ki jih dobimo na recept, vidimo, da tudi naše zdravstvo ni ravno poceni. Pa tudi operacije niso poceni, pa mislim, da se ne razlikujejo prav dosti od operacije živali. Tako da...

clock-img

19.09.2007, 13:11

clock-img

tanaja*

pencil-img

2255

Punce narobe razmišljate, žal. Ste mogoče kdaj pomislile koliko stane pregled pri vašem osebnem zdravniku? Ljudje smo zavarovani, zato tega ne opazimo. Se da tudi živali zavarovat, če ne veste in dobite povrnjeno delno nazaj.
2 leti in pol nazaj sem rodila, skupaj z odpustnico sem dobila tudi informativni račun. Znesek skoraj pol milijona SIT! Za 3 dni bivanja v bolnišnici, rodila sama po naravni poti.
Veterina pač stane, žal. To se mora vsak zavedat ko vzame kakšno žival. Da ko bo zbolela bo treba colat. Tako pač je!

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

clock-img

19.09.2007, 13:16

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: tanaja*

Punce narobe razmišljate, žal. Ste mogoče kdaj pomislile koliko stane pregled pri vašem osebnem zdravniku? Ljudje smo zavarovani, zato tega ne opazimo. Se da tudi živali zavarovat, če ne veste in dobite povrnjeno delno nazaj.
2 leti in pol nazaj sem rodila, skupaj z odpustnico sem dobila tudi informativni račun. Znesek skoraj pol milijona SIT! Za 3 dni bivanja v bolnišnici, rodila sama po naravni poti.
Veterina pač stane, žal. To se mora vsak zavedat ko vzame kakšno žival. Da ko bo zbolela bo treba colat. Tako pač je!

user posted image

clock-img

25.09.2007, 16:31

clock-img

~Biba~

pencil-img

1864

ok živali stanejo, to mi je jasno..ampak zakaj pa obstajajo tako velike razlike v cenah; za enako storitev?
za sterilizacijo muce...sem ob povpraševanju v mb dobila 3 različne cene..da ne govorim, da vet. postaja, ki je 30 km izven mb isto storitev ponujala za skoraj polovico manj!! 45 E; kao popust, če pripeljemo 2 muci...po tem sem se počutla kot na kaki tržniciuser posted image

a ne obstaja nek skupni cenik?

clock-img

25.09.2007, 23:45

clock-img

Nota

pencil-img

137

Ko se človek takole malo poigra s stricem googlom, najde tudi tole:
http://www.vzb.si/kodeks.htm .
http://www.vzb.si/katalog_inf.htm

No, v temle slednjem se pod točko 2.i najde tudi tole:

Osnove in merila cen vet. storitev

Podatki se pridobivajo od Komisije za določanje osnov in meril za oblikovanje cen veterinarskih storitev, ki skupaj s Svetom uporabnikov, ki ga imenuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, pripravi Kalkulacije (osnove in merila, na podlagi katerih Veterinarska uprava RS izda cenik veterinarskih storitev).

Datum nastanka: 18. maj 2004

Oblika: Seznam/tabela

Podatki se posredujejo na podlagi zaprosila.

Jezik: slovenski

Povezanost z drugimi evidencami: ni povezave

Zanimivo branje in morda namig, kdo določa (vsaj osnovni) cenik veterinarskih storitev.
Se pa seveda tudi veterinarji (ambulante, klinike) prilagajajo tržnim zakonitostim in regijam v katerih delujejo in tako tudi oblikujejo svoje cene.

Iz osebnih izkušenj lahko rečem, da za isto storitev pri vetih v Ljubljani plačam bistveno višjo ceno kot v Mariboru.
Cene v - recimo temu - istem okolju pa se od veta do veta ne razlikujejo kaj preveč, morda za 10-15 %

Vsekakor pa ne smemo pozabiti, da od tega kar plačamo veterinarju,  19 % pobere država, ker lastništvo naših ljubljencev pač spada pod luksus ...

Simona
SI*MuSiCat - Silver/Golden Persian Cats
Felinološko društvo Ljubljana

clock-img

03.10.2007, 14:20

clock-img

*BellaLuna*

pencil-img

195

Pri nas je sterilizacija še skoraj 20 evrov dražja. Vem, ker nesem jutri sterilizirat mucko in mucka in bom kar ob precej evrov, pa kaj čmo. 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem