writing-img

Menstrualna skodelica

clock-img

10.11.2008, 13:22

clock-img

tojeto1

pencil-img

412

Prebrala sem članek o uporabi menstrualne skodelice namesto tamponov in vložkov:

http://www.ringaraja.net/namesto-tamponov-in-vlozkov-menstrualna-skodelica_1198.html

.......pa me zanima, če je katera tole že sprobala.

clock-img

10.11.2008, 13:25

clock-img

alisha_2008

pencil-img

195

jah user posted image
kako naj bi se pa to uporabljal

clock-img

10.11.2008, 13:31

clock-img

t*e*j*k*a

pencil-img

1615

Ja jaz sem tud prebrala, sam ne vem glih kako bi to zgledalo.
Bom verjetno kr pri vložkih ostala, ker to praznjenje skodelice... pa si bol nereodne sorte in poliješ, pa maš celo štalo...

clock-img

10.11.2008, 13:32

clock-img

fitzgerald

pencil-img

76

izkušnja ene zadovoljne uporabice, pa še kaj zanimivega bi se našlo, link spodajuser posted image

http://irena.blog.siol.net/2008/09/25/tri-mesece-kasneje-je-irena-se-vedno-polna-silikona/

sama pa še nisem probala, ker je bila vmes nosečnost, HB pa user posted image  še ni...

clock-img

10.11.2008, 13:33

clock-img

cambi

pencil-img

66

kako rvem naj bi se uporabljala tako, da jo vstaviš v nožnico in ko se napolni, jo sprazniš , opereš ter ponovno vstaviš-to je tko bolj po domače povedano-vsaj jst si to tko predstavljam.
Ampak samo ena stvar mi pri tem ni jasna - kako to izvedeš v kakšnem javnem wc-ju, npr. trgovski center. A jo kr tem pred vsemi v umivalniku splahneš al kako?
No, tko si jst to predstavljam, naj me prosim katera popravi in mi obrazloži zadevo-ker tud mene zanima kako to gre?

clock-img

10.11.2008, 16:11

clock-img

evi28

pencil-img

253

Lahko jih čistiš z vodo ali pa z dezinfekcijskimi robčki. Jaz je sicer še nimam, se pa že kaka dva meseca spravljam, da si jo kupim, pa vedno pozabim. Vem pa za dve uporabnici te "šalčke" in obedve pravita, da definitivno nikoli več nazaj na vložke in tampone...

clock-img

10.11.2008, 16:12

clock-img

malabela

pencil-img

38

Jaz jo imam že kar dolgo časa in sem ful zadovoljna. V javnem wcju jo splaknem z plastenko navadne vode, kar nad straniščno školjko, ali pa ko obrišem z dezinfekcijsko krpico (iz alkohola in vode) in je kot nova, tako jo vstavim nazaj notri. Je pa res da jo imaš lahko celo toliko časa notri, da prideš vmes že domov.  Ko se enkrat navadiš vstavit in izstavit, jo hitreje zamenjaš kot tampon. 

clock-img

10.11.2008, 16:13

clock-img

evi28

pencil-img

253

Aja, prodajajo jih pa na štorklji in na MONu in mislim, da zraven piše, kako to uporabljat.

clock-img

10.11.2008, 16:25

clock-img

koala

pencil-img

5539

Jaz uporabljam Lunett-ko, ki jo prodajajo v dm-ju in ni šanse da še kdaj prešaltam nazaj na vložke ali tampon. Ker od vseh tudi tistih virovih vložkov, ki so 100% bombaž se mi vname koža v koraku, od tamponov pa sem imela tako izsušeno sluznico da je bilo joj.

Jaz jo vsekakor priporčam. Na javnem wc-ju pa je še nisem praznila, saj če imaš šibkejšo menstruacijo je lahko vstavljena tudi 8 ur brez praznjenja, no pri meni to ni izvedljivo, je prehito polna. Lahko pa si vzameš pol litersko plastenko vode zraven, pa jo pač z to vodo splahneš, ali pa uporabiš dezifekciske občke, jih tudi dobiš v dm.ju.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

clock-img

10.11.2008, 16:30

clock-img

Ulrica

pencil-img

60

A sluznice pa ta šalčka res nič ne izsuši?  Tudi če je vstavljena npr. 8 ur?  Ali jo je kaj težko izvleči ven?

clock-img

10.11.2008, 16:42

clock-img

malabela

pencil-img

38

Skodelica je iz silikona, (ki ga uporabljajo v kirurgiji npr. razni vsadki,..) in zato jo imamo lahko toooliko časa lahko notri, ne da bi nas ovirala ali izsušila. user posted image jaz sem jo tudi kupila v DM-u in tamponov sploh več nočem videt.
Ko jo izstaviš ven, jo primeš z dvema prstoma, tako da se vakum popusti in ko se zverziraš nič ne boli. Na začetku se je treba malo navadit, ene 2 ciklusa, pol je pa ZAKOOON!!!!

clock-img

10.11.2008, 17:45

clock-img

Blueberry

pencil-img

2800

IZVIRNO SPOROČILO: koala

Jaz uporabljam Lunett-ko, ki jo prodajajo v dm-ju in ni šanse da še kdaj prešaltam nazaj na vložke ali tampon. Ker od vseh tudi tistih virovih vložkov, ki so 100% bombaž se mi vname koža v koraku, od tamponov pa sem imela tako izsušeno sluznico da je bilo joj.

Jaz jo vsekakor priporočam. Na javnem wc-ju pa je še nisem praznila, saj če imaš šibkejšo menstruacijo je lahko vstavljena tudi 8 ur brez praznjenja, no pri meni to ni izvedljivo, je prehito polna. Lahko pa si vzameš pol litersko plastenko vode zraven, pa jo pač z to vodo splahneš, ali pa uporabiš dezifekciske občke, jih tudi dobiš v dm.ju.

Se kar podpišem.user posted image

< Sporočilo je popravil Tiincy -- 10.11.2008 17:46:07 >

¤ Nikoli ni tako hudo, da ne bi moglo biti še hujše. ¤

clock-img

10.11.2008, 17:49

clock-img

urška

pencil-img

3136

meni se še ni naredilo, da bi jo mogla spraznjevat kje drugje kot doma. imam sicer femmecup in tam v navodilih piše, da ga lahko uporabljaš 12 ur skupaj. torej nobene panike.
in jaz tudi ne grem več nazaj na tampone. na vložke pa sploh ne.

clock-img

10.11.2008, 18:53

clock-img

malabela

pencil-img

38

Ja včasih pozabim , na to da imam menstruacijo in sem jo imela že okoli 20 ur :) pa tudi ni bilo nič narobe. v navodilih piše tudi, da jo je treba vsak ciklus prekuhat in se jo tako dezinficira, da se ne razkrojijo kakšne bakterije, no pa tudi dezinfekcijske krpice se dobijo tudi v Dm-u . tako, da greš lahko kamorkoli hočeš v naravo, izlet,... fajn res  fajn je tale lunettka. 

clock-img

10.11.2008, 19:07

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

10.11.2008, 19:27

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

IZVIRNO SPOROČILO: urška

meni se še ni naredilo, da bi jo mogla spraznjevat kje drugje kot doma. imam sicer femmecup in tam v navodilih piše, da ga lahko uporabljaš 12 ur skupaj. torej nobene panike.
in jaz tudi ne grem več nazaj na tampone. na vložke pa sploh ne.

Se podpišem pod to.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

10.11.2008, 19:28

clock-img

evi28

pencil-img

253

kako pa ponoci? (mislim, ko obicajno lezimo, ne stojimo... )

Mislim, da to tud ni problem, ker je le vakuum.user posted image user posted image

clock-img

10.11.2008, 19:31

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

kako pa ponoci? (mislim, ko obicajno lezimo, ne stojimo... user posted image )

Ponoči jo imaš glih tako lahko not.

Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

10.11.2008, 19:46

clock-img

koala

pencil-img

5539

Meni še ni nikoli čez prišlo, pa je bila do vrha polna, jo vakuum na mestu drži tako da ni panike. No, ko jo vstaviš je preba preverit če se je lepo razprla.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

clock-img

10.11.2008, 21:31

clock-img

mala pikica

pencil-img

3363

Jaz jo imam že dva meseca, v omari user posted image Nekako ne najdeva skupnega jezika, no bolj jaz kot ona. Imam še vedno probleme z vsatvljanjem. Bi pa bila zelo vesela, če bi mi enkrat uspelo, ker imam po porodu s tamponi same probleme, predvsem mi nenormalno izsušijo sluznico.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

clock-img

11.11.2008, 09:11

clock-img

Klaudia

pencil-img

2758

IZVIRNO SPOROČILO: Tiincy

IZVIRNO SPOROČILO: koala

Jaz jo vsekakor priporočam. Na javnem wc-ju pa je še nisem praznila, saj če imaš šibkejšo menstruacijo je lahko vstavljena tudi 8 ur brez praznjenja, no pri meni to ni izvedljivo, je prehito polna. Lahko pa si vzameš pol litersko plastenko vode zraven, pa jo pač z to vodo splahneš, ali pa uporabiš dezifekciske občke, jih tudi dobiš v dm.ju.

Se kar podpišem.user posted image

enako... ne grem nazaj na vložke oz. tampone

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

clock-img

11.11.2008, 10:28

clock-img

tojeto1

pencil-img

412

Ful hvala za nasvete. Sm dojela, da je treba par ciklusov vztrajat, da se navadiš, pa da tist cucelj kr odrežeš, ker itak ne moreš vlečt ven zaradi vakuma. Ja ko dobim menstruacijo bom pa res sprobala.

Še neki me zanima: Kako pa na morju? pa plavanje? Lohk voda pride not tud če je vakum, se je keri to zgodilo??

clock-img

11.11.2008, 13:27

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Komot tud plavaš z njo, al pa telovadiš.

clock-img

11.11.2008, 13:33

clock-img

Pandica

pencil-img

5280

Tut mene mika, da bi jo sprobala, ampak še vedno nimam user posted image tako, da bo treba prvo na njo počakati user posted image  user posted image  user posted image  

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

clock-img

11.11.2008, 13:40

clock-img

malabela

pencil-img

38

blagor se tebi Pandica, jaz jo imam vsak mesec po 7 dni :)  zato sem tudi tako vesela da skodelica obstaja, ker lahko res vse delam z njo. Najlepše je ko ti ni treba pazit pri kopanju in telovadbi. 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem