writing-img

Merjenje trebuha

clock-img

21.03.2005, 07:18

clock-img

CIPRESA

pencil-img

3497

Mene pa zanima kdaj ti začnejo s tem merjenjem? Meni G do zdaj še ni izmerila nič, pa tudi samam nevem od kje do kje to merite. ker vse pišete koliko imate obseg trebuha, jaz pa o tem še ne vem nič, niti nimam nič napisano v materinski.

En sončni pozdrav od CIPRESE:nosecka:

clock-img

21.03.2005, 08:14

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Jaz si ga merim kar sama. Vzamem meter in si zmerim obseg okrog popka...

clock-img

21.03.2005, 09:05

clock-img

taška30

pencil-img

2758

Meni ga je G začela meriti tam okoli 25 tedna. Ampak to ni merjenje okrog trupa, kot si meri bobek, ampak od sramne kosti (sp. del maternice) do zg. dela maternice (nad popkom), se pravi meter raztegne le spredaj po trebuhu. In tam od 25. do 35. tedna naj bi cm, ki jih izmeri, približno ustrezali tednom nosečnosti, se pravi so od cca. 25-35 cm.
Pri meni je sicer ves čas 1 cm manj kot je tednov, pa je to povsem v redu. To je bolj zastarel način spremljanja nosečnosti, ne povsem točen, ampak ga G pač še vedno izvajajo...
LP, Taška :rozica:

clock-img

21.03.2005, 11:47

clock-img

ninocka

pencil-img

3080

men ga je zmerla že na 2. pregledu oz. 1 redni pregled - od sramne kosti pa do popka. sicer ne vem kaj je zmerla, ker nisem mela nobenga bušija, ko sem ležala, se mi je še not posedu ;)

LP, :rozica:

clock-img

21.03.2005, 13:05

clock-img

SU

pencil-img

919

Meni ga ni merila nikoli in predvidevam, glede na to, da je "D-dan" že zelo blizu, da tudi ne bo. Očitno to ni tako nujno. Sicer pa sem ga merila nekajkrat sama.
LP, Saša (37,1/7)

clock-img

21.03.2005, 14:14

clock-img

Janika

pencil-img

307

meni ga meri na vsakem pregledu G. Lezem in nato z metrom od sramne kosti. Pravi da s tem ugotavlja velikost maternice, do kam sega.

clock-img

21.03.2005, 14:26

clock-img

pravljica

pencil-img

3338

ja, doma si merimo predvsem obsek okoli trebuha pri popku (jaz si še nisem, ker nimam šivilskega metra :zmeden: - mater kak izgovor), G pa mi meri od sramne kosti do vrha maternice...ona ve kje je to, jaz je ne čutim (pri 23 t sem imela 22 cm)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem