writing-img

Merjenje vročine v ritki

clock-img

09.03.2006, 13:28

clock-img

Mala Vita

pencil-img

209

kako dolgo pustite termometer v ritki? Tej metodi najbolj zaupamuser posted image

LP

clock-img

09.03.2006, 13:44

clock-img

simone

pencil-img

148

Digitalni termometer zapiska, ko je zmerjena. V ritki pokaže višji temperaturo kot merjeno z digitalnim pod pazduho. Če pa meriš z klasičnim pod pazduho (cca.5minut) je pa tudi višja za 0,6. KATERO MERJENJE JE POL PRAVILNO . npr. digitalni pod pazduho pokaže  37,5 , v ritki ali z navdinm pod pazduho 38,1 ali pa več. Ker pri 37,5 ne zbijaš, pri večji pa ja. S tem se tudi jaz vedno ubadam. Še dobro, da jo imamo bolj poredko.

clock-img

09.03.2006, 13:53

clock-img

Bubamaraa

pencil-img

6822

Simone je super napisala!!!user posted image user posted image user posted image Jaz delam isto!!!

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…

clock-img

09.03.2006, 14:04

clock-img

Barbela

pencil-img

239

Sestra od naše pediatrinje mi je svetovala takole (takrat je bil Jaka star komaj 14 dni): merjenje v ritki s čisto navadnim termometrom je taprava izmerjena vročina. V ritki pustiš kakšne 5 min. Mi imamo sekundnega za v uho in je rekla da pri njemu zbijem stopinjo, ker kaže od 0,7 do 1,1 stopinje preveč.

V moji praksi: merila sem vedno oboje. V ritki in ušesku. In po večih vročinah je vedno kazalo enako. Zato zadnji dve vročini nisem več merila v ritki ampak samo v ušesku.

Upam, da je kaj pomagalo,
Barbara

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem