writing-img

Meteorizem crevesja

clock-img

14.01.2006, 12:31

clock-img

Tanja D.

pencil-img

23

Ojla mamice.Zanima me,če katera ve kaj pomeni-IZRAZIT METEORIZEM ČREVESJA?

< Sporočilo je popravil Seven -- 14.1.2006 20:05:58 >

clock-img

14.01.2006, 12:52

clock-img

Šoni

pencil-img

199

Ja to pomeni, da gre za izrazito napenjanje in sicer se v črevesju zadržujejo plini, ki se s težavo odstranjujejo iz črevesja.

clock-img

14.01.2006, 13:11

clock-img

Anonimen

Ja, tako je:

meteorizem

zbiranje plina v črevesju, napenjanje

clock-img

14.01.2006, 14:16

clock-img

Tanja D.

pencil-img

23

s čim se to da odpraviti?A bo otrok imel kakšne posledice-težave?

clock-img

14.01.2006, 14:53

clock-img

Šoni

pencil-img

199

Če gre enostavno za ''krčke'' oz. napenjanje pri dojenčku (nisi napisala koliko je otrok star) mu lahko pomagaš s kapljicami, ki jih kupiš v lekarni in ki zmanjšajo prostornino plina, da se le ta lažje izloči. Imaš pa na izbiro kapljice sab simplex in naravni izdelek kot so v lekarni pripravljene janeževe kapljice proti napenjanju. Ponavadi ti krčki trajajo nekje 3-4 mesece starosti otročka in je hudo. Lahko tudi dlje. Otročku lahko tudi skuhaš čaj, če je starejši in sicer uporabiš janež, komarček in kumino, lahko pa kupiš tak čaj s temi sestavinami v filter vrečkah. Pomagaš mu pa lahko tudi tako, da ga tolažiš ali narahlo masiraš v trebušnem predelu, vsaj našemu malemu je pomagalo. Pa tudi, če smo ga na roko dali s trebuščkom navzdol mu je pomagalo. Kakor je meni znano ni posledic, gre samo za to, da se otrokova prebavila navajajo na prehrano ki jo sprejemajo, sploh če se doji je važno kaj mamica poje (ker posredno prehajajo zaužite stvari tudi v mleko in tako v otroška prebavila).

Kaj pa pravi pediater?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem