writing-img

Mineštra, kako prosim jo naredite?

clock-img

16.03.2007, 10:05

clock-img

Anonimen

Bi eno dobro, ker bo moj itak štenkal, kaj sem to skuhala, ampak ker se mi pač lušta, bo moral malo potrpeti, tako kot jaz, ko on je piceka user posted image .

Sem kupila prekajeno meso in imam mešane posušene stročnice. Kaj lahko še dam noter oz. kako vse skupaj pripravim, ker je še nikoli nisem delala.

Hvala

< Sporočilo je popravil URSKA -- 16.3.2007 10:10:57 >

clock-img

16.03.2007, 10:15

clock-img

Anonimen

Jaz tiste stročnice samo z vodo zalijem (se precej napihnejo, da jih ne boš preveč dala), dodam kakšno jušno kocko, pa začimbe (peteršilj, drobnjak, česen v prahu, čebulo v prahu ...), mogoče korenje, pa cel konec mesa notri ruknem in kuham. Edino če nimaš stročnice preje še nič namočene, potem bi bilo najbrž bolje, da jih najprej kuh brez mesa, pa pozneje daš še meso noter, ker ti bo sicer čisto razpadlo. Pravijo pa kao dobre kuharice, da naj se meso kuha v juhi v celem kosu, potem pa ga na koncu vzameš ven in ga razrežeš ter daš nazaj notri. Ker sicer čisto izgubi okus.
Stročnice se sicer po mojem trenutnem občutku kuhajo kar kakšne 4 ure, če prej niso namočene, za meso je pa najbrž dovolj kakšne pol do 3/4 ure. Je pa fajn, če imaš ekonom, potem je to vse skupaj občutno manj.

clock-img

16.03.2007, 10:16

clock-img

Anonimen

3/4 suhega mesa,glavica ohrovta,korenček,pol zelene,četrt kile svežega graha,
mala cvetača,riža po želji,maščoba,ena čebula,sol,česen

Na maščobi prepraži čebulo,dodaj na kocke zrezano meso,prepraži ga,dolij nekoliko vode,
in primešaj na široke rezance narezan ohrovt,zrezan korenček,zeleno in sol.
Duši pokrito.Ko je že nekoliko zmehčano,dodaj na cvetke razcepljeno cvetačo grah in riž.
Dodaj toliko vode,kolikor je potrebno.Kuhaj počasi dokler se riž ne zmehča.Pred koncem stisni noter še česen in dodaj peteršilj.
Ko postrežeš na krožnik,lahko posuješ še s parmezanom.

clock-img

16.03.2007, 10:20

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Ko postrežeš na krožnik,lahko posuješ še s parmezanom.



Ali pa s stročnicami ....user posted image

clock-img

16.03.2007, 10:24

clock-img

Anonimen

SEm kupila mešane stročnice, ki se kuhajo 70 minut. Potem jih najboljše kuham slabo uro in šele potem dodam meso, praženo čebulo, česen, petršilj, korenje.

A prežganje naredite, da je bolj gosto?  KAj pa pelate, da bo malo bolj rdečo barvo imelo ali naj dam sladko rdečo papriko?user posted image

clock-img

16.03.2007, 10:24

clock-img

Anonimen

A to cilja na to,ker ni stročnic v receptu?user posted image
Nekateri jih delajo s stročnicami,nekateri brez,sama jo delam takole in mi je dobra.user posted image
Mimogrede recept je od Kalinškove,ki ima zame dobre recepte.

clock-img

16.03.2007, 10:26

clock-img

Anonimen

Ne rabiš prežganja,če daš noter riž.user posted image
Drugače pa dodaj mezgo,če hočeš rdeče,moj ne mara nič rdečega.user posted image

clock-img

16.03.2007, 10:42

clock-img

bamby

pencil-img

4007

Jaz pa vedno delam tako mineštro iz stročnic z suhim mesom in ješprenom.

Namočene stročnice (pa ne cel paket), meso, 4-5 žlic ješprena, narezan korenček in krompir na kocke, vržem v lonec, dodam jušno kocko,  malo vegete, sesekljano čebulo, origano in baziliko (lahko tudi za čajno žlico paradižnikove mezge). Vse to zaprem v ekonom lonec in ko zavre kuham pribl. 30-35 minut. Potem pa odprem in posebej prepražim še malo sesekljane čebule na olju in dodam mineštri. Po okusu še dosolim, če je potrebno in dodam sesekljan peteršilj.

Meso pa lahko potem zrežeš tudi na kocke, nekaj ga pa pustiš v kosu.






clock-img

16.03.2007, 10:58

clock-img

coolbabe

pencil-img

199

za rdečino pa lahko dodaš eno žlico ajvarja - pri nas je to zmagovalna kombinacija user posted image
v ajvarju je pražena zelenjava in da čist drugač okus kot mezga.

Drugač pa jest zelo rada delam mineštre. To mam še od doma k je mami kuhinjo "pospravljala" tko da je dala not vse kar je blo po paketkih še čist malo noter in je bila vsakič mineštra drugačna.

Načeloma pa gre na začetku vse enako. V loncu popražim čebulo ali por ali oboje in potem dodam narezano zelenjavo in vse malo popražim, da spusti svoj sokec (če je mesna pred zelenjavo popražim še meso) in potem vse zalijem z vodo dodam še fižol ali riž ali kaj drugega škrobnatega za mal zgostit in pozabim na malem ognju dokler ni kuhano - to je pa seveda odvisno od tega kaj je not.

Glede petrešilja pa tako mi ga imamo zelo radi tko da gre nekaj not takoj na koncu pa še svežega povrh. Kot je rekla Dalija tud parmezan na koncu dodan (ko je postreženo) čist zmaga user posted image

Itak je pa najboljša mineštra potem zvečer ko se malo uleže.

< Sporočilo je popravil coolbabe -- 16.3.2007 11:01:01 >

clock-img

16.03.2007, 14:51

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Jaz delam točno tako kot je napisala bamby. Mi vsi take mineštrce obožujemo.

Mineštre ne zgoščujem dodatno, saj jo zgosti ješprenj.

clock-img

16.03.2007, 19:20

clock-img

Anonimen

Kakšno mineštro bi pa kuhala - jih je več vrst?

clock-img

16.03.2007, 19:57

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: pikec0

Kakšno mineštro bi pa kuhala - jih je več vrst?



Je že skuhana in ful dobrauser posted image . Hvala vsem. Povsod sem nekja malega vzea, pa še malo svojega dodala, pa je še mož rekel, da je dobra. user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem