writing-img

Mineralna voda in kakav

clock-img

09.09.2008, 10:26

clock-img

s***a

pencil-img

12

Pozdravljene. Mene pa zanima, zakaj v nosečnosti ni priporočljivo piti mineralne vode? Ta podatek nam je bil posredovan v šoli za starše z obrazložitvijo, da vsebuje nitrate, minerale itd. Za nitrate vem, da niso OK (o kakovosti vod je pisala že Seven RR na http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=118710&mpage=1&key=voda%2Cbistra%F0%9C%BF%9D), vendar ima večina vod vsebnost nitratov pod 10 mg/l (Tempel, Radenska classic, Jana, Jamnica celo 0,00 mg/l). Zakaj pa naj bi minerali ne bili OK? Ali potem pomeni, da tudi ni priporočjivo piti kakava (jaz pijem Ovomaltine s sladom, ki ima 11 vitaminov in 3 minerale) user posted image  

clock-img

09.09.2008, 10:30

clock-img

piamaria

pencil-img

523

ma vsako leto drugač povedo.
Jaz sem pri prvem popila na litre kakava in pila donat, ker sem imela probleme s prebavo.
Pri drugem pa sem pila tudi kavo in čaj...itd. vse po0 vrsti.
Mislim, da malo pretiravajo.....nisem pila alkohola, razen panache....
Nisem jedla bifteka in suhih salam ter majoneze- sem neg. na toxo.
Sedaj tretjič pa mi paše tonik in morske jedi, kaj pa vem no...jejte kar vam paše, če ste zdrave:)user posted image

clock-img

09.09.2008, 12:09

clock-img

TINKA05

pencil-img

138

Men je zdravnica rekla, da nitrati vežejo vodo nase in potem lahko zatekaš. Isto velja za mehurčke. Ampak, če se mi zalušta coca cole jo bom pač spila 1 liter al pa še več. Donat pa itak priporočajo, ker ima full magnezija, ker je kao dobro odvajalo, samo ga moraš dat v kozarec in mešat, da gredo mehurčki ven.

clock-img

09.09.2008, 12:26

clock-img

K_a_t_i

pencil-img

5246

Kaj pa naj bi nosečnica pila? Destilirano vodo user posted image
Ali si to ti malo zamešala pa so rekli "gazirano"?

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

clock-img

09.09.2008, 12:33

clock-img

Anonimen

Celo nosečnost sem pila Radensko in jedla samo kruh z maslom in zraven kakav (le pod prisilo kaj drugo).

Rodila sem v 29.tednu, samo mislim da to ni povezano. Imela sem pa gnojne bule na posteljici - no nekaj takega (sem pozabila kaj piše v izvidu).

clock-img

09.09.2008, 16:52

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Pila sem radensko, ampak ne veliko. Donata sem pa kar veliko spila.

clock-img

11.09.2008, 18:54

clock-img

s***a

pencil-img

12

K_a_t_i, sem mislila, da narobe vidim, ja. Po mojem je m.sestra narobe napisala na diapozitiv...verjetno je mislila mehurčke-pa če Tinka05 pravi, da napihujejo...user posted image  Ker minerali pa so ja zdravi, a ne? Nisem slišala, da ne bi smela pit Mg ali Ca (jogurt...).

clock-img

11.09.2008, 20:51

clock-img

tosja

pencil-img

3706

Donat sem pila prve tri mesece - obvezno vsak večer pol litra user posted image ...za žejo!!! user posted image Ma je pasalo... user posted image  user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa še šumeče tablete Mg sem pila in nikoli nisem imela krčev user posted image ...v nogah... user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem