IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Ravno zdaj berem knjigo Na drugi strani. Zgodbe so si med seboj res podobne, samo ni nikjer dokaza, da je to resnično kar piše v knjigi. No vsi opisujejo, da je na oni strani tako lepo, da so se komaj prisilili, da se vrnejo na ta svet....
ampak vsi so nekaj lebdeli in gledali iznad stropov....
jaz sem veliko raje tu na tleh, v mojem telesu, z mojo družino...
no moreče misli me še obidejo, pa jih dajem na stran....
Ne more biti dokaza, kot slepec ne more videti in verjeti, kar vidimo mi, ki vidimo. Ko slepec spregleda, se pa čudi, da si je čisto drugače predstavljal, kar so mu prej pripovedovali tisti, ki vidijo. Tako je to.
In seveda lebdiš, saj nimaš telesa. Ko imaš te izkušnje veš, prej pa ne moreš nič vedeti, lahko le verjameš ali ne.
Seveda si raje tu na tleh, ker le to poznaš (ostalega se ne spominjaš - ob rojstvu dobimo avidjo (kopreno), pa tudi zato, ker še ni prišel čas zate.
Sedaj je tvoja naloga biti tu in zdaj, se posvečati svoji družini in svoji rasti, ta vprašanja pa, če se pojavijo, ne zanikaj in se ne boj, pač pa raziskuj. To, da odganjaš misli na to, ni rešitev, bolje se je vprašati, ali si pripravljena se s tem soočiti, sedaj seveda z branjem in meditacijo, kajti če se boš soočila, morečih misli nenadoma nikoli več ne bo. Dokler pa stvari odganjamo, se pa rade pojavljajo, če ne v budnem stanju, pa v sanjah, ker z njimi nismo razčistili.
Morda je prišel čas, ko se je začela tvoja duša prebujati .... dala je znak, zdaj pa je vse odvisno od tebe.