writing-img

Mlečni riž

clock-img

26.04.2006, 22:23

clock-img

MIN

pencil-img

177

Kako naj ga naredim,skoraj vedno se mi prilepi.A imate kakšen predlog

clock-img

26.04.2006, 22:33

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

V vrelo soljeno mleko vsuj riž spran pod mrzlo vodo, kuhaj na zmernem ognju in mešaj..Na liter mleka damo kakih 120 g riža. Izboljšamo za malo masla in cimeta. Lahko posujemo na debelo s čokolado v prahu.

clock-img

03.05.2006, 11:07

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Kot Primoza - je pa treba res dosledno mešati - jaz sem potem kr ene 20 minut "priklenjena" na štedilnik in mešam.user posted image  Nikoli se mi ne prilepi na posodo.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

05.05.2006, 12:34

clock-img

monja79

pencil-img

215

Mlečni riž se mora kuhati počasi (res zelo zmerni ogenj), pa mešaj, mešaj, mešaj ...

Včasih tudi pomaga, da ga najprej pokuhaš v osoljeni vodi. Ko se zgosti, dodaš mleko in tako kuhaš naprej. Vendar pa tako kuhan riž ni tako kremast. Je boljši samo na mleku kuhan, pa z več potrpežljivosti.

Meni se vedno, ko se mi mudi, prižge. To pa zato, ker ga dam na ful, da bi se prej skuhal, pol pa mam ... žažgan riž.user posted image user posted image

clock-img

11.05.2006, 11:19

clock-img

asso

pencil-img

3700

Riž ni potrebno mešati. Ga streseš v zavreto mleko, premešaš in kuhaš zelo na malo, da komaj vre. Proti koncu (po ene 40 minutah ali prej) premešaš, daš na močno in mešaš še par minutk, da se zgosti.
Če vmes enkrat premešaš moraš pa non stop mešati, ker se prime - čim enkrat premešaš moraš do konca, če pa od začetka ne mešaš ti ni potrebno.
Ne vem kje je logika, ampak je tako in velja tudi za kakršni koli drugi riž-ot.

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

clock-img

11.05.2006, 11:42

clock-img

kapesanta

pencil-img

1601

punce jst ga po 20 minutah dam še za nekaj časa v pečico, tolk da dobi tako zlato rjavo škorjico, pa še malo bolj se strdi. Pol ga pa po žlicah dam pa v mrzlo mleko in njami njami. Če ga kej ostane ga pa v vročem mleku pojem.
Pa na štedilniku ga nč ne mešam - sam not stresem, dodam sol, sladkor in margarino pa gaza.

< Sporočilo je popravil kapesanta -- 11.5.2006 11:43:19 >


_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

clock-img

11.05.2006, 18:36

clock-img

nejča

pencil-img

178

Uporabi pisker z dvojnim dnom - tak ki je prav za mleko kuhat. Drugače ga pa lahko počasi skuhaš na el. plati na najmanjši stopnji moči, pa malo masla daj vmes.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem