writing-img

Mleko ne, skuta in kisla smetana pa ja?

clock-img

06.07.2005, 16:06

clock-img

Anonimen

To me zanima. Zakaj se mleka ne daje dojenčku do 1 leta, medtem ko skuto, kislo smetano.... pa ja. Kaj ni vse narejeno iz istega (kravjega) mleka?
Povejte mi prosim. Res sem :zmeden:
Tash

clock-img

06.07.2005, 16:11

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Kemija :zmeden2:

clock-img

06.07.2005, 17:28

clock-img

Anonimen

Te ne razumem. Saj to sta vendar izdelka iz mleka. Mleko ki ni pasterilizirano pustiš skisat, potem zavre, in kar gostega ostane na dnu je skuta. Ne vem. Kisla smetana je pa spet iz kislega mleka.
lp
tash

clock-img

06.07.2005, 18:47

clock-img

petrulja

pencil-img

42

Mislim, da je zaradi procesa kisanja (in vseh tistih bakterij, ki delujejo)lažje prebavljivo kot mleko. Sicer pa nisem strokovnjak. :zmeden2:

clock-img

06.07.2005, 19:44

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Vino, kis, grozdni sok so sicer iz iste stvari narejeni, a popolnoma drugacni. Tukaj je podobno.

clock-img

06.07.2005, 20:13

clock-img

Anonimen

Aha!
Hvala

clock-img

07.07.2005, 23:59

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

takole - kravje mleko ima drugačno sestavo kot materino mleko in zato dojenčku ne ustreza - predvsem je premalo železa in preveč natrija ter beljakovinske verige, ki so težko prebavljive in lahko sprožijo alergijo (nezmožnost prebavljanja teh beljakovin). Lahko se ga uporablja kot dodatek, vendar pa naj vsaj do enega leta ne zamenja adapt. oz materinega mleka, da ne pride do anemije. Če dojenček je različno hrano, da vse hranilne sestavine dobi že drugje, je v bistvu vseeno.

Druga pesem je zaradi alergije, samo če je otrok alergičen na mlečne beljakovine, laktozo... potem mu ne ustrezajo nobeni mlečni izdelki - pojavijo se izpuščaji, otrok slabo pridobiva na teži...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem