sej vem da je bolna, ampak včasih me ful prizadane oz. sem užaljena ko grdo ravna z osebami ki so meni zelo drage
vsakič ko te prizadene, si reci, bolna je. Psihično bolna tašča se ne more niti slučajno primerjati z afnastimi taščami, ki bi svojim snaham na vsak način rade pokazale, da so one bolje skrbele za svoje otroke.
Naj ti mož pove čimveč o njej, kakšna je bila ko je on bil otrok, da boš lahko sprejela njeno bolezen. S tem boš naredila korist samo sebi, ker se ne boš več jezila.
Od mojga strica žena je psihični bolnik in ima zelo zeško življenje poleg nje. Noče jest zdravil, ko gre k psihiatru se popolnoma normalno pogovarja in skriva svoja počutja, je tudi prepirljiva, ampak nihče od nas ji ne zameri, ali pa da bi jo obsojal. Sprejeli smo jo kot bolano osebo. Najhujša obdobja so ob spremebah vremena zjeseni in spomladi.
Iva, če bo fantku hotela dati meso za jest, ji reci da bi ti bila zelo vesela če bi jedel meso, pa ga ne mara. S tem ji boš dala vedeti, da ima tudi ona prav, ampak ga ne boš silila v nekaj kar ne želi. na ta način poskušaj reševati situacije, ne pa ji grdo zabrusit.
Sprejmi jo takšna kot je in boš videla, da se boš bolje počutila, ker ne boš razmišlala o afnasti tašči, ki ti para živce, ampak o bolni tašči.