Ne vem zakaj želim zdej od nje slišat,da sem se prav odločila da se poročim. Čeprav mislim da sem se prav odločila,me je strah kaj pa če bo imela prav.
Tole je bistvo tvojega problema. Lej, starši na začetku popolnoma nadzorujejo naše odločitve: stara si 1 leto, vidiš super pisano vrečko v trgovini ali še boljše - steklen servis in veselo odracaš tja, pa te velike roke zgrabijo in odnesejo ravno v nasprotno smer. Ampak nimaš kaj, mala si in pač moraš zaupat, da ti hočejo najboljše in jih kolikortoliko ubogaš. Kasneje pa jih ubogaš vedno manj, vedno bolj misliš s svojo glavo, vendar na začetku še vedno rabiš njihovo potrditev: 2+3=5, a ne, mami? In si vesela, ko ti pokima. Potem v puberteti pa začneš iskat vzornike, modele in načine razmišljanja zunaj svoje družine in takrat ne daš prav dosti na njihovo mnenje - baje, pri meni puberteta ni bila ravno izrazita, po svoje sem že zgodaj razmišljala, ampak so mi to tudi precej pustili, tako da ne bilo takih klasičnih problemov; rabi pa vsak tako obdobje, ko izrazito kontrira, vsaj na enem področju svojim staršem, zato, da se postavi na svoje noge in si vbodoče zaupa - zaupa v svoje odločitve in je pripravljen sprejeti posledice, če so napačne.
Moja mami ni marala mojega 2. fanta, dokler sva bila skup - in to je bil zame tisti odločilni moment, da sem poslala njeno mnenje v svoji glavi nekam in delala po svoje. Zato sem hvaležna svojemu bivšemu, da je bil tak, da ga ni marala

. Ne bi hotela bit zdaj z njim, sem pa zelo vesela, da sva bila skupaj, ravno zato, ker mi je to pomagalo odrast.
Hec je, da ko sva se razšla, pa ji je ratal všeč in je bila jezna, da ga nočem več nazaj

- in ni marala tega, ki je zasedel njegovo mesto. Brigalo me je, kaj si ona misli in zdaj recimo se sploh spomni ne in ne bo nikoli priznala, da ga nekoč ni marala!
Ti si še ostala na tisti stopnji 2+3 =5, pričakuješ njeno potrditev svojih odločitev. Ampak počasi moraš odrast in si enostavno zaupat, da si prav izračunala. In sprejet odgovornost za posledice, če si se zmotila. To ti da v bistvu veliko moč - ker veš, da sama odgovarjaš zase.
Poroke te je pa najverjetneje strah zato, ker si pri svojih starših videla model zakona, ki ti ni ravno najbolj všeč oz. ga ne bi rada ponavljala... Ampak ni ti ga treba! lahko živiš po svoje in tvoj zakon je lahko nekaj čisto drugega kot sta imela tvoja starša! Samo ne smeš ponavaljat njunih napak, pa je.
In v bistvu ima tvoja mama prav:" ti že veš, saj si dosti stara!" Izkoristi to! Reci ji, da je res, pa da se veseliš, da te je sicer malo strah, ampak se ti zdi to prava odločitev. Boš videla, da ti bo padel kamen dol!