cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Montažna hiša?

clock-img

09.04.2008, 14:07

clock-img

zabicaa

pencil-img

84

Pozdravljeni!

S fantom varčujeva za svoj prostor pod soncem:) Malo sva brskala po oglasih in opazila, da so stanovanja proti montažnim hišam zelo draga.

Gledala sva montažne hiše JUTING, kjer približno 80m2 hiša na ključ stane 50.000 Eur. Ima kdo kakšne izkušnje koliko dejansko to nanese in kaj vse je potrebno še plačat? (seveda je potrebna še parcela)
kOLIKO DEJANSKO POTREBUJEŠ DENARJA ČE KUPIŠ HIŠO NA KLJUČ? kAJ JE TREBA ŠE POSTORIT?

HVALA ZA VSA MNENJA!

clock-img

09.04.2008, 14:13

clock-img

Anonimen

To bodo sicer prestavili na forum gradnja user posted image .

Če kupuješ hišo na kluč, potem rabiš še parcelo, lokacijsko informacijo, geodetski posnetek, urejene meje (mejniki - zlasti če bo hiša blizu meje), morebitna soglasja sosedov (služnost za pot, vodovod,...), izpisek iz zemljiške knjige (lastništvo), dokumentacijo (PGD), temelje + klet, pa še kaj sem pozabila. Aja izkop in zakoličbo.

Hiša na ključ pa pomeni, da je narejeno vse in se smao notri vseliš, vsaka sprememba v hišo pa ti mastno zaračunajo (sicer odvisno od proizvajalca) - npr. druga okna, kritina, ...

Najprej pojdita na občino (ne UE) na oddelek za urejanje prostora in si dobita lokacijsko informacijo za gradnjo stanovanjske hiše. Rabiš številko parcele in katastrske občine. V tej LI imaš podano vse, kje je zazidljiva parcela (če sploh je), kakšni so pogoji gradnje (velikost, razmerje med stranicami, nagnjenost strehe, kakšna morajo biti okna, kolenčni zid,...). Na podlagi tega ti potem projektant naredi PGD.

clock-img

09.04.2008, 14:15

clock-img

jagoda77

pencil-img

691

ankica je samo nekaj pozabla, pri montažni bajti rabiš naredit prvo plato sam

clock-img

09.04.2008, 14:15

clock-img

Anonimen

Pozabila sem še na komunalni prispevek (ta se obračuna, ko imaš zbrane papirje, preden jih neseš na UE za potrditev gradbenega dovoljenja). Se zelo razlikuje od občine do občine, odvisen pa je zlasti od tega, kako je parcela komunalno opremljena.

clock-img

09.04.2008, 14:16

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

ankica je samo nekaj pozabla, pri montažni bajti rabiš naredit prvo plato sam

To sem mislila pod temelji + klet user posted image

clock-img

09.04.2008, 14:20

clock-img

zabicaa

pencil-img

84

clock-img

09.04.2008, 14:22

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Parcelo imate?Brez parcele ene 130-150 tisoč evrov ziher...za vse skupaj z opremo. Odvisno kdo ti dela.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

09.04.2008, 14:22

clock-img

Pikec

pencil-img

2568

lokacijsko informacijo

Tega po 15.4. absolutno ne rabiš več. UE mora sama znat brat akte. Prav tako projektant.

clock-img

09.04.2008, 14:23

clock-img

Pikec

pencil-img

2568

Aja pa ne se dret. Ful ne maram ko kdo kriči name in sprašuje kolk dnarjka bo sprčkal. Se da to uprašat tud v lepšem tonu.

Hvala.

clock-img

09.04.2008, 14:23

clock-img

Špelca21

pencil-img

431

Midva s fantom sva se tudi zanimala za montažno hiško pri tej firmi pa nama je potem sodelavec od dragega povedal, da ko je bil on tam s svojo so jima tam baje rekli, da sicer so najcenejši ampak da je tudi material temu primeren.

Lp

clock-img

14.04.2008, 11:37

clock-img

eggo

pencil-img

119

katero hiško si pa gledala?
sem dobil ravno njihovo ponudbo. in dejanska cena se razlikuje od tiste na spletni strani.

clock-img

17.04.2008, 14:41

clock-img

kajča

pencil-img

595

no mi smo se ravno prejšnji mesec selili v novo montažno hiško Jelovica in smo zelo zadovoljni. Ko sva kupovala sva tudi gledala druge cenejše, ampak kvaliteta je pa pri Jelovici najboljša (če seveda odmisliš pregrešno drage Riko hiše). Midva nisva kupila hiše na ključ, ampak če bi jo še enkrat bi jo na ključ, ker je lažje in hitreje. Mislim pa da bodo kmalu imeli spet eno akcijo (se je prijateljica zanimala), hiška na ključ cca. 100 m2 bo 100.000 eur, kar je kul cena. Jaz bi se definitivno še enkrat odločila za Jelovico.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem