writing-img

Morski pes

clock-img

11.02.2007, 13:03

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Pekla bom morskega psa...

Ali ima katera kakšne fine ideje???

No, narezala ga bom na kotlete - potem posolila, poporala, malo česna itd... zdaj pa ne vem, ali bi še naredila zraven paradižnikovo omako z vinom ali ne....
Tiste ki ste stručko za morsko hrano, kako ga naredite??
Je pa svež, tko da je pomojem OK za pečt in ne bo preveč moker.

clock-img

11.02.2007, 13:10

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Dobro ga odcedite, pa malo pomokati tudi ni slabo.

clock-img

11.02.2007, 13:11

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Jaz ga pustim kar v kosu in ga pečem v pečici. Ga pa osolim in najprej prelijem z vrelim oljem. V posodici naredim omako iz česna, petršilja, olivnega olja in rdečega vina ali balzamičnega kisa(razredčenega z vodo). S to polivko ga zalivam in pečem ca 30 min na 200 stopinj.

Zame bombauser posted image

Kot dodatek pa pač priloga, ki jo imaš rada, pa kakšna skleda solate.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

11.02.2007, 13:14

clock-img

Maleal

pencil-img

2930

Jaz ga dam na peko papir,na katerega dam slanino,na slanino pa začinjenega mor.psa kot je povedala Marogica,mnjami.user posted image

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

clock-img

12.02.2007, 18:15

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

No, jaz sem ga naredila sledeče:
najprej sem ga dodobra odcedila, ga ohladila - je bil ok 4ure v hladilniku, pa pap.brisačke sem spodaj sokz menjavala.
POtem sem ga narezala na kotlete, tako da so se pri koncu še skupaj držali. Nato sem ga posolila, dala gor ogromno česna in petršilja, tudi med 'zareze' med kotleti. Ob stran pa sem dala čebulo (rdečo in belo), por, črne olive, korenje, bučke - nato sem dala vse skupaj za cca 30minut v pečico -> morski pes je spustil še toliko vode, da se je vsa zelenjava dušila - bilo je fenomenalno dobrouser posted image user posted image user posted image
Zraven sem naredila še pečene kruhke z olivnim oljem, česnom in baziliko, ter najprej kuhan, nato popečen krompir na maslu -> bilo je ODLIČNO.
NA vrh pa Urškin tiramisu....
še anglčki bi jedli, če bi zobke imeli user posted image user posted image user posted image

clock-img

13.02.2007, 19:18

clock-img

pearl

pencil-img

426

Morskega psa, preden ga pripraviš, namočič za kako uro v mleko, da je nežnejšega okusa. Najraje ga spečem na žaru zraven pa omaka (perteršilj in česen v olivnem olju).
Tudi gratiniran je super, ali pa ga pomokaš, namočiš v stepeno jajco, lahko tudi pivsko testo in ocvreš.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem