writing-img

Morski sadeži - POMOČ!

clock-img

02.03.2007, 09:08

clock-img

romy

pencil-img

580

Nujno rabim pomoč!
Včeraj je moj user posted image  kupil morske sadeže, ker jih obožuje. Imam pa velik problem, ker morskih stvari in rib ne maram in jih tudi ne znam pripravit. 
 
Pomagajte mi prosim in mi svetujte kako naj jih pripravim. Sploh ne vem ali se to kuha ali peče ali kaj?

Hvala.

clock-img

02.03.2007, 09:39

clock-img

Anonimen

Jaz jih naredim čisto enostavno.
Če so zmrznjeni jih za pet minut vržem v slan krop,nato jih precedim.Na olivno olje,ki ne sme biti preveč segreto,vržem kar dosti česna in samo toliko prepražim,da zadiši.Gor vržem precejene sadeže in jih pražim še nekaj časa.Malo posolim,lahko dodaš malo začinke in peteršilj.Med praženjem zalivaš z vinčkom.
Zraven ponudim pečen krompir in solato.
Ko so enkrat narejeni se morajo pojesti,ker jih ni dobro pogrevati.Dober tek!

clock-img

02.03.2007, 09:45

clock-img

romy

pencil-img

580

Dalija, a z črnim ali belim vinom?
Morda sem čudna ampak res nimam pojma.

Hvala ti.

clock-img

02.03.2007, 09:46

clock-img

Anonimen

Naj bi z belim user posted image

clock-img

02.03.2007, 10:19

clock-img

Anonimen

Če želite res okusno pripravljeno morsko hrano,vse ribe vse morske sadež,najprej operite v morski vodi,ne v sladki,Ker pa niste vse ob morju doma,pa uporabite kuhinjsko sol,sicer ne bo čisto isto,bo pa le boljše.
Za pripravo morske hrane se večinoma uporablja belo vino.

http://www.drustvo-gurman.si/recipes.php?S=6&Article=1309


http://pero113.mine.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=7


http://www.kuhajmo.si/default.asp?k=recept&rid=13

clock-img

02.03.2007, 10:49

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Jaz za morsko hrano uporabljam belo vino....


waaaaa kaj bi zdaaaaj dala za en dober buzaro.

clock-img

03.03.2007, 00:15

clock-img

saving

pencil-img

168

Če so (bili) sveži, si jih verjetno že porabila user posted image ...
Jaz sem danes iz zmrznjenih naredil rižoto. Kar po klasičnem italjanskem sistemu, to se pravi, da riž stalno mešaš in ga sproti zalivaš z juho (kocko). Jaz v to "juho" dam še vodico, ki pride od odmrznjenih morskih sadežov, da rata kao ribja osnova. Sadeže odmrznem kar v krožniku na luftu, če imam čas, ali pa v topli osoljeni vodi, če se mudi. Dodam pa jih šele na koncu kuhanja, ko je riž že praktično skuhan - rabijo največ 10 minut kuhanja. Zraven paše še kak na kose narezan ribji file (lahko dimljen, da res fin okus), ki ga daš v lonec skupaj s sadeži.
Drugače je pa recept od Dalije super tudi za špagete user posted image !

clock-img

03.03.2007, 19:24

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

A to umivanje v slani vodi velja samo za morske sadeže ali morda tudi za ribe? V bistvu za to prvič slišim in mi je en zelo pomemben podatek pri pripravi!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem