writing-img

Mravlje povsod

clock-img

11.05.2013, 20:44

clock-img

Saralina

pencil-img

78

Ma kaj je letos mravlje so naredile invazijo.. ne na hrano.. po ploščicah, elementih..

Kako se jih znebiti v kuhinji..

posutje s cimetom... take fore.. ne pomaga!

clock-img

11.05.2013, 21:49

clock-img

enea

pencil-img

2440

mi smo jih imeli dve leti nazaj doma,... po celem stanovanju, rešile so nas "potičke" in biokil,.. lani smo jih imeli na morju v apartmaju in smo se jih znebili s kumaričnimi olupki,..user posted image

clock-img

11.05.2013, 22:43

clock-img

annai

pencil-img

193

pecilni prašek pa so nam vse ušle. ni ne duha ne sluha o mravljah. user posted image

clock-img

12.05.2013, 08:10

clock-img

Tippi

pencil-img

3574

Tašča spodaj jih ima ful, vsako leto, mi zgoraj pa nobene. že nekaj let zapovrstjo. ona se jih uspešno znebi z biokilom. Enako bom naredila tudi jaz, če se pojavijo.

clock-img

12.05.2013, 08:40

clock-img

hubi

pencil-img

1346

Potresi cimet na debelo, deluje. Sicer zgleda malo umazano, ampak vsaj diši.

clock-img

12.05.2013, 10:37

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

al pa mešanico cimeta, pecilnega in kumaričnih olupkov user posted image

clock-img

12.05.2013, 10:48

clock-img

Doll

pencil-img

1726

Edino strup.jaz sem probala s soljo,cimetom,pecilnim... nič ni delovalo,potem sem vse ubila s strupom. par dni jih je še par prišlo,jih takoj ubila in zdaj jih nimam več

< Sporočilo je popravil Doll -- 12.5.2013 10:51:58 >

clock-img

12.05.2013, 12:15

clock-img

Penny

pencil-img

798

Meni se jih je uspelo znebit tako, da sem jim pot obrisala s cunjo, ki sem jo namočila v kis.

clock-img

12.05.2013, 15:33

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Jaz sem probala že razrnorazne bio eko variante s pecilnim, cimetom, tiste mravljam prijazne zelene gobice in sem potem odstranjevala mravlje dneve in tedne.....na koncu pa so verjetno kar same odšleuser posted image

In potem se sprobala biokil in bio eko šmorna ne povoham več......ker z biokolom pošprejaš tja od koder ta zalega prijaha in jih čez nekaj ur ni več......

< Sporočilo je popravil liliana -- 12.5.2013 15:34:06 >

clock-img

12.05.2013, 16:36

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Mi smo poiskali od kod prihajajo in zaprli luknjico.

clock-img

12.05.2013, 22:06

clock-img

zaspancek1

pencil-img

929

Ta cimet, pecilni prašek in podobno ne pomaga več, če imate v hiši že gnezda. Tudi Biokill pomaga ene tri tedne (to pomeni, da jih ene tri tedne ni na tistem mestu, pridejo pa po ene 14 dnevih od nekje drugje). Pri nas je najbolj pomagalo posipanje okrog vseh špranj s strupom za mravlje Celaflor (kupiš ga lahko v Merkurju, Baumaxu,...), z zakasnelim učinkovanjem (torej uničuje tudi gnezda). Nekaj podobnega ima trenutno tudi Hofer, samo ne vem, če je ravno tako učinkovito.

clock-img

12.05.2013, 22:43

clock-img

Doll

pencil-img

1726

IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

Ta cimet, pecilni prašek in podobno ne pomaga več, če imate v hiši že gnezda. Tudi Biokill pomaga ene tri tedne (to pomeni, da jih ene tri tedne ni na tistem mestu, pridejo pa po ene 14 dnevih od nekje drugje). Se ne strinjam. Pri nas je bilo 4 leta mir Pri nas je najbolj pomagalo posipanje okrog vseh špranj s strupom za mravlje Celaflor (kupiš ga lahko v Merkurju, Baumaxu,...), z zakasnelim učinkovanjem (torej uničuje tudi gnezda). Nekaj podobnega ima trenutno tudi Hofer, samo ne vem, če je ravno tako učinkovito.

clock-img

13.05.2013, 08:12

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

13.05.2013, 08:13

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

13.05.2013, 09:38

clock-img

zaspancek1

pencil-img

929

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1
Ta cimet, pecilni prašek in podobno ne pomaga več, če imate v hiši že gnezda.

kako pa ves, da imas gnezdo, ne pa da prihajajo od zunaj user posted image

Jah, težko. Samo, če je npr. hiša novogradnja, pa ti čez čas pridejo notri mravlje, ki se pojavljajo v intervalih na 14 dni vedno nekje na drugem mestu, pa to traja kar nekaj časa, je velika verjetnost, da so že nekje v hiši (npr. v tleh, pod izolacijo,v fasadi...). Sploh, če je okrog hiše vse pošpricano oz. posuto in vidiš, da tiste zunanje mravlje ne gredo več blizu, notri pa jih je še vedno ogromno, je zelo verjetno, da so že kje notri. Ok, vedno je verjetnost, da pridejo po kakšnih ceveh, tako da 100 % ne moreš biti (razen če vse odpreš).
Doll, se strinjam, da lahko pomagajo zgornji ukrepi, ampak samo čisto od začetka, ko pridejo mravlje od zunaj (v začetku, ko pridejo v izvidnico oz. se še niso naselile v hiši, pa jim prekineš tisto njihovo pot). Če pa jih imaš v hiši dlje časa, pa verjemi, da bodo vedno znova našle neko drugo pot - npr. izpod parketa pa v drugi sobi, če si v prvi vse pošprical z biokillom. V tem primeru upam, da bo ta celaflor pomagal trajno (zaenkrat dobro kaže user posted image ), sicer preostane samo še dezinsekcija.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem