writing-img

NUJNO!!!!!

clock-img

04.05.2005, 11:05

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Ali so rdeče pikice na podplatkih običajne ob povišani temperaturi? Podplatki so v albumu.

clock-img

04.05.2005, 11:06

clock-img

Anonimen

A pa so samo na podplatih ali še kje drugje?

clock-img

04.05.2005, 11:07

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Samo na podplatkih.

clock-img

04.05.2005, 11:07

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Ne, niso običajne. A jih ima tudi po telesu?

clock-img

04.05.2005, 11:08

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

po moje ne- prvič vidim. našaje taka poobrazu ko se joče

clock-img

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Nisem niti videla, niti še slišala, da bi jih kakšen:duda: dobil samo po podplatih. Po moje najboljše, da zdravnico pokličeš, pa vprašaš.

clock-img

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

piši kao govoriš
verjetno sem znana po napakah

naša je taka po obrazu ko se joče

clock-img

04.05.2005, 11:09

clock-img

Žan Luka

pencil-img

166

A ma ful visoko vročino? Mogoče je to reakcija na vročino!! Jaz bi se na tvojem mestu kar odpravila k zdravniku!!!

clock-img

04.05.2005, 11:13

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Men se tudi to ne zdi normalno in bi kr poklicala zdravnika kaj oni mislijo da bi to bilo:zmeden2:

clock-img

04.05.2005, 11:16

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Sem klicala zdravnika. Hodim v kabinet, kjer delajo 3 pediatri, pa ni nikogar, ker gospodje ob sredah ne delajo :(. Po 15h se bo baje en primajal v pisarno, bom takrat poskusila.

clock-img

04.05.2005, 11:16

clock-img

Blink1

pencil-img

3265

Jaz tudi ne vem kaj bi to lahko bilo:zmeden2:

clock-img

04.05.2005, 11:18

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Zaradi vročine sva bila že včeraj pri zdravniku, ampak še ni imel teh pikic. Od kod vročina, pa ne vejo, niti urin in krvna slika nista nič pokazala. tako da vročino že od včeraj zbijam, pikice sem pa komaj danes opazila.

clock-img

04.05.2005, 11:23

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Veš kaj so meni rekli, da vsaka bolezen rabi minimalno 24 ur, da se kaj razvije. Prej ni nič ne na vodi, ne v krvi za opazit. Zato jaz vedno čakam en dan, preden jih odpeljem. Pa če je viroza itak ni nič za videt, niti za pomagat, razen čakat. Samo tele pikice....saj po moje ni kaj grozno hudega, ampak za vprašat bi pa bilo.

clock-img

04.05.2005, 11:26

clock-img

Anonimen

Uf, sem glihkar govorila z našim pediatrom, k sem mela ravno sestro na zvezi, da sem malega naročila na sistematski pregled.

Pravi, da gre verjetno za virusno obolenje, da pa je vsekakor tako majhnega otroka treba pogledat. Kaj dost več niti nisem znala nabluzit, ko me je spraševal, koliko ima vročine :zmeden2: sem se kar zmisla, da nad 38,5 (verjetno, če si zbijala :zmeden2: )

Po moje ne bo druge, kot da gresta nazaj.

clock-img

04.05.2005, 11:52

clock-img

Anonimen

Malo brskam po netu. Povsod pri izšpuščaji piše, da izpuščaja ni po dlaneh in podplatih...
Razen tule je omenjen:

Kaj pa bolezen umazanih rok?

Pri tem verjetno mislite na bolezen roke-noga-usta. To je enterovirusna okužba, ki se prenaša predvsem z blatom. Ni prav nič nevarna, lahko ima nekaj kapljične simptomatike, tudi bolečin v žrelu, driske, potem pa se pojavijo izpuščaji po dlaneh in podplatih. Videti so kot majhni mehurčki. Tega je pri nas maja in junija v vrtcih kar precej, nanjo pa nas opozorijo pediatri in vodstva vrtcev. Treba je izvajati ukrepe za preprečevanje črevesnih nalezljivih bolezni.

clock-img

04.05.2005, 11:58

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Niso mehurčki, ampak pikice. Koža ni nič izbočena na teh mestih, samo rdeče pikice so. In ostali simptomi se ne ujemajo. Bom poklicala popoldan zdravnika.

clock-img

04.05.2005, 12:16

clock-img

Anonimen

Ja, saj skoraj to res ne bi moglo biti. Čeprav sta si moj sodelavec in njegova žena vedno razkuževala roke po previjanju njunega pokakanega dojenčka. Menda so jima tako naročili. Meni se je vedno zdelo neumno, ampak mogoče v 1 % lahko res do česa pride.
Poročaj, kaj ti bodo rekli.

clock-img

04.05.2005, 17:50

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Diagnoza: erupcije viralnega izvora (to je verjetno medicinski žargon za 'ne vem' ;)). Baje da bi naj izginilo v roku 48h in nobenih dodatnih zdravil, razen to kar že imava za zbijanje vročine. Čez dan so se pa pikice razpasle po celem telesu, tudi na dlaneh jih ima, po trebuščku in hrbtu.

Hvala vsem za mnenja in nasvete.

clock-img

04.05.2005, 18:16

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

kaj pa šesta bolezen?

najprej vročina, potem pa pikice in je OK

clock-img

04.05.2005, 21:37

clock-img

Anonimen

To najbrž po domače pomeni, da je izpuščaj nastal zaradi virusa. Upam, da bo čimprej izginil.

clock-img

04.05.2005, 23:04

clock-img

PIA 1

pencil-img

97

Jaz že ne bi sedela doma!Otroka v roke pa črta k zdravniku.Dokler mi ne bi do končno povedali kaj in zakaj,se ne bi maknila od tam!Zdravniki znajo biti zelo površni.Njim se fučka,me se pa sekiramo doma.Mater jim...

clock-img

06.05.2005, 16:57

clock-img

babylove

pencil-img

2473

No in na koncu se je izkazalo, da ima moj pikec ošpice... Je celi pikast :ups:.

clock-img

06.05.2005, 16:58

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Kako ošpice? A niso cepljene cele generacije proti njim, ker so lahko nevarne??? Tu mač!

clock-img

06.05.2005, 17:08

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Ja. Takšna je stvar: mi živimo v Franciji in proti ošpicam se tukaj cepi šele pri 1 letu. Moj je že 2. primer ošpic, ki jih je dotični pediater videl ta teden. Pravi, da so v Švici ukinili cepljenje proti ošpicam in da je zadeva pač malo 'ušla' preko meja. Kdaj pa v Slo cepijo proti ošpicam? In če jih 1x preboli, je potem imun ali ne, to sem pozabila zdravnika vprašat?

clock-img

06.05.2005, 17:56

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Ja, ko jih enkrat preboli, je imun. :)So lahko čisto nenevarne, je pa malo za pazit, ker če bi imel kakšno zelo hudo obliko, morajo menda biti otročki stran od svetlobe. Pa saj menda ne bo imel take oblike. V Slo. cepijo, ampak po enem letu, tako kot v Fr. Je pa toliko otrok precepljenih, da jaz niti enega samega otroka ne poznam, ki bi jih prebolel. Nisem pa jaz merodajna, čeprav srečam ogromno otrok v šoli. Če pa bomo spet sledili Evropi in se bodo ljudje spet samovoljno nehali cepit, kot je ful reklame tudi na rr, s strani nekaterih, bo pa tudi pri nas te bolezni več.
Upam, da bosta čim prej ok. LP

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem