writing-img

Na Triglav od severa

clock-img

06.07.2006, 20:00

clock-img

Mojca20

pencil-img

1268

Nekaj vprašanj: Ali je mogoče za navadnega smrtnika da pride v enem šusu na Triglav iz Vrat? Ali je pot varovana? Koliko ur je do vrha?

< Sporočilo je popravil primoza -- 6.7.2006 20:46:59 >

clock-img

06.07.2006, 20:11

clock-img

mala maja

pencil-img

3204

če je dobro kondicijsko pripravljen pa prpravljen tvegat svojo glavouser posted image  ker je letos full snega še po hribih in so zato tudi poti veliko bolj zahtevne kar pa pomeni da se tudi predvideni čas hoje podaljša.

kakšna je pa pot in če je varovana pa žal ne vem ker na žalst še nisem bila na Triglavu.

< Sporočilo je popravil primoza -- 6.7.2006 20:47:29 >

clock-img

06.07.2006, 20:13

clock-img

Anonimen

Koliko nenavadnih smrtnikov pa je že prišlo na Triglav? user posted image

< Sporočilo je popravil primoza -- 6.7.2006 20:47:46 >

clock-img

06.07.2006, 20:44

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Za dobro kondicijsko pripravljene se da priti v enem dnevu iz Vrat do Triglava pa po dolini 7. jezer do doma na Komni, pa naprej preko Bogatinskega sedla in čez Peske in Batognico do Krna, pa do Krnskega jezera in nazaj čez Bogatinsko sedlo do Bohinja (cca 27 ur po vodniku).user posted image

Drugače pa je lepa avgustovska varianta: Vrata-Luknja-pot čez Plemenice-Triglav-Kredarica-pot čez Prag-Vrata. Dobro je imeti čelado, pa ne smeš biti vrtoglav. Alternativa sicer bolj zanimivi in izpostavljeni poti čez Plemenice je Tominškova pot.

Računati je potrebno na horde planincev, ki lahko prožijo kamenje. Krog za (zelo) hitre dobrih 6 ur, drugače pa 12 ur po vodniku. Se pravi štart ob prvem svitu iz Vrat obvezen.

Zdaj so na severnih dostopih še ostanki snežišč in niso še varno prehodni.

Letos peljeva z ankaa Ajdo 5 let na Triglav od Pokljuke, smo mislili iti ta vikend (2,5 dni, spanje Vodnikov dom in Planika) vendar ne bo  vremena. Ta pot od Pokljuke je najlažja, sem že peljal gor svoj čas precej neizkušene sodelavke, pa so uspešno prišle gor dol v enem dnevu, samo noge so imele bolj telečje nekaj dni.

< Sporočilo je popravil primoza -- 6.7.2006 20:51:29 >

clock-img

06.07.2006, 21:57

clock-img

BLAŽIKA

pencil-img

2664

UFFF vsaka čast za takšne spone.user posted image user posted image user posted image

Moja punčka je moja največja sreča.

clock-img

07.07.2006, 09:31

clock-img

mala maja

pencil-img

3204

IZVIRNO SPOROČILO: primoza
Ta pot od Pokljuke je najlažja, sem že peljal gor svoj čas precej neizkušene sodelavke, pa so uspešno prišle gor dol v enem dnevu, samo noge so imele bolj telečje nekaj dni.

pa bi peljal gor še ene par radovednih RR-jevk user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.07.2006, 16:00

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

V principu lahko, seveda pod budnim očesom ankaa-e.

clock-img

23.07.2006, 11:39

clock-img

Mojca20

pencil-img

1268

Ali je možno dobiti prenočišče v Planiki brez predhodne rezervacije?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem