cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Na kakšen način....

clock-img

18.08.2005, 12:46

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

.... se pripravijo lisičke-gobe? Jaz poznam samo z jajci in pa v smetanovi omaki. Ima kakšna še druge ideje?
Hvala, ker skrbite, da bomo okusno jedli.

clock-img

18.08.2005, 12:48

clock-img

JASNA D

pencil-img

1326

Jaz jih imam rada v rižoti in v juhi.

Jasna

clock-img

18.08.2005, 12:48

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Kaj pa v gobovi juhi? Priznam pa, da sem juho vedno delala iz več vrst gob, ne vem kakšna je samo z lisičkami.

clock-img

18.08.2005, 12:50

clock-img

Anonimen

Če so same lisičke, so krasne v juhi. Sicer pa so vse druge gobe bolje, če so različnih pasem v juhi. Lisičke pa resssss jaaaamiiiiiiiii

clock-img

18.08.2005, 12:51

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Hvala JASAN D in GIna, vendar ne vem kako se rižota in juha pripravita.

clock-img

18.08.2005, 12:54

clock-img

Baldi

pencil-img

1312

Ajmoht:)

clock-img

18.08.2005, 12:55

clock-img

malika

pencil-img

3199

Jaz jih naredim tudi kot nadev v palačinke, ampak je dobro, če je zraven še kakšna druga gobica, ker so lisičke kar malo divjega okusa.
In sicer jih popražiš, dodaš zraven česen, peteršilj, jajćko po želji, nadevaš v palačinke, zviješ, naložiš v pekač, preko zliješ kislo smetano s jajčkom, daš v pečico za toliko časa da smetama malo porjavi (isto kot pri skutinih palačinkah) in to je to!

Ali pa jih daš v omako k zrezkom

clock-img

18.08.2005, 12:55

clock-img

Anonimen

Na olivnem olju prepražiš malo česna in malo peteršilja, vržeš nanj gobice posoliš popraš in pacaš, ko se začne mal sprijemat pa pol kozarčka vina,ko se spari pa vse skp zaliješ z juho in ko so gobice nrejene daš še mal smetane za kuhanje ne sladke in ne kisle (po potrebi spet zaliješ z juho, če rata omake premalo). Riž skuhaš posebi, ker za moj okus una varjanta vse skp rata preveč bleckasta (taka bolj malta varianta).

Upam, da sem pomagala.

clock-img

18.08.2005, 12:56

clock-img

JASNA D

pencil-img

1326

Rižota - kakor vse druge rižote pri meni. Najprej prepražim malo čebule, dodam še kakšen strok česna. Nato vržem noter opran riž, da postekleni, na brzino še očiščene in narezane gobe. Solim in začinim še s kakšno sladko papriko in curryjem, zalijem z vodo in čakam, da se "zdinsta".

Za juho prav tako prepražim čebulo, dodam česen, pomokam. Dodam gobe, zalijem, začinim in počakam, da se skuha. V gobji juhi je meni všeč še na kolobarje narezan korenček in na kocke narezan krompir. Na koncu dodam malo kisle smetane ali kapnem v župco malo mleka. Nekatere dodajo še kis. Začimbe pa po tvojem okusu.

LP, Jasna

clock-img

18.08.2005, 13:05

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

18.08.2005, 13:07

clock-img

ribica.

pencil-img

2165

Jaz naredim lazanjo z lisičkami. Njamiii!

clock-img

18.08.2005, 13:09

clock-img

Čiračara

pencil-img

738

Jaz jih imam tud rada v rižoti:)

clock-img

18.08.2005, 13:10

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

Župca iz lisičk al pa iz jurčkov. Njaaaaaaaaaaami:smajlikiseoblizuje:

Prepražiš gobce, dodaš mokco, pa paprikco-suho, pa mal vegetke, pa zaliješ z vodo, pa krompirček dodaš in kuhaš. Pol pa veselo za žlico zagrabiš in papaš.

clock-img

18.08.2005, 13:53

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Punce, hvala, da ste tako hitro odgovorile. SEdaj pa grem gledat, kaj imam v hladilniku. Pa možu bom prepustila "odločitev" ali juho ali pa rižoto.

Vas pa vabim na virtualno :kava:

clock-img

18.08.2005, 13:54

clock-img

JASNA D

pencil-img

1326

Marogica - glede na to, da si iz MB, pridem kar v živo na južno. Men se itak ne da kuhat!

Pa dober tek!

Jasna

clock-img

18.08.2005, 14:56

clock-img

urbancek

pencil-img

1072

Ajmoht z lisičkami - njami

clock-img

18.08.2005, 16:09

clock-img

Inki in Igi

pencil-img

55

pašejo v rižoti ali v juhi.za dušene mam dober recept: na malo maščobe daj nasekljano čebulo, posoli, počakaj da postekleni, dodaj očiščene lisičke in zalij z mlekom, da se pokuhajo.. nato nareži noter svež petršilj,dodaj začimbe po želji, na koncu, ko mleko precej izhlapi, dodaj 1 ali dve jajci.. njami!!!
drgač bi bil kako dober recept na www.kulinarika.com in pa v kuharicis. Felicite Kalinšek
jaz sem goboman, zato če te še kaj zanima, samo vprašaj..
:kava:

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem