cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Nakup oblek preko interneta

clock-img

10.06.2013, 16:17

clock-img

avion

pencil-img

16

Pozdravljeni,
Pred dnevi sem kupoval malo poletne garderobe. Ob ogledovanju srajc in podobnega, sem se spomnil, kako sem pred kratkim v Ameriki praktično enake majice (Tommy Hilfiger, ipd) kupoval po več polovico nižji ceni. Tako sem prišel na ideji, da zagotovo imajo pa tudi v ameriki spletni prodajo. Ni mi bilo potrebno iskati dolgo in že sem na internetu našel kar nekaj strani, kjer so produkti res več kot polovico cenejši. Je pa res, da je potem poštnine še kar nekaj. Vseeno pa na koncu na hitro kolikor sem gledal je razlika v ceni samo še 20-30% kar pa ni več ne vem kako veliko.
Istočasno sem pa našel tudi določene strani, ki pa prodajajo iz Hong Honga, Indije, kjer pa so cene nižje, predvsem pa dostikrat sploh ni poštnine.

Ali ima kdo kakšne izkušnje s takim nakupovanjem? Nekje sem slišal, da ti na carini lahko odprejo paket in če ugotovijo, da nekaj naj bi ne bilo originalno, lahko zaplenijo. Sicer na teh straneh piše, da so artikli originalni, vendar kaj to pomeni v praksi? Kakrneškoli informacije bodo več kot dobrodošle.

< Sporočilo je popravil angelika RR -- 10.6.2013 20:41:07 >

clock-img

10.06.2013, 16:40

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

Kar se amerike tiče - je res precej cenejše vse (ravno včeraj sem gledala tavisoke allstarke z njihove spletne strani za $55), samo moraš potem pazit, ker plačaš:
- poštnino (ti jo računajo že v spletni trgovini)
- carino (za obleke mislim da 12%)
- ddv (20%)

je sicer pomoje dost odvisno od vrednosti in dobre volje carinika/poštarja - sem zadnje čase kar nekaj naročala, pa nekako ni nekega pravila do koliko denarja ti še spustijo skozi brez plačila dajatev (npr sem plačala carino za paket v vrednosi 50 usd, nisem je pa plačala za enega v vrednosti 112 usd - prvi je prišel preko privat podjetja, drugi preko navadne pošte. gre pa za isti tip blaga...). vsekakor večja naročila plačaš vsak cent pa še kaj več (skladiščenje in ravnanje s pošiljko - 2,5 eur; bančna garancija - 10 eur).

glede raznih hong kong variant pa previdno, ker je velika verjetnost, da ostaneš brez vsega. ker veliko zadev piše da so originalne pa niso. poznam primere takih uničenj uggic, addidas čevljev in ray ban očal - s tem da uggice in addidaske je pisalo da so garantirano originalne (niso bile), ray ban očala pa da sicer niso original, ampak tako dober ponaredek, da ni šans da se opazi - konačala so seveda v carinski drobilnici. jest se tbh še z e-bayem včasih ne upam igrat glede teh branded zadev, tko da rajši kupujem v uradnih spletnih trgovinah.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

10.06.2013, 17:04

clock-img

kajalin*

pencil-img

1402

carina ti paket odpre, te o tem obvesti in samo preveri če si res to naročil, drugega ni.

clock-img

10.06.2013, 17:04

clock-img

petrcaaa

pencil-img

25

Veliko spletnih trgovin v EU ima nižje cene in sploh ne računajo poštnine. Za čevlje npr. priporočam: javari.co.uk

clock-img

10.06.2013, 22:03

clock-img

avion

pencil-img

16

Kaj pa kar se oblek tiče? Kakšna preverjena prodajalna?

clock-img

29.11.2021, 21:06

clock-img

Lelly28 RR

pencil-img

399

kakšna dobra trgovina v Evropi, da ne plačamo carine?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem