writing-img

Nalezljiva angina

clock-img

20.04.2012, 16:21

clock-img

mojamura

pencil-img

5505

približno teden dni nazaj sem zbolela za angino. en dan za mano starejši sin, 3 dni za tem pa mlajši sin, zdaj pša še tašča.
vprašala sem ali je angina nalezljiva in so med. sestre rekle da ja. ampak angina ni virusno obolenje, ker se zdravi z antibiotiki. mislim vsak dan zvem nekaj novega, a ste ve to vedele?

clock-img

20.04.2012, 17:08

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Ja, angina je nalezljiva.
In moja otroka sta že večkrat zbolela za virusno angino, za katero pa se ne jemljejo antibiotiki, ker je virusna.
Kadar pridemo k P z znaki angine, nas pošlje ali v laboratorij na odvzem krvi, ali pa sama naredi bris grla, da potrdi ali ovrže bakterijsko angino.

In najbolj trapasto je, ko prideš k P z znaki angine (po možnosti h kakemu dežurnemu, ki se mu ful mudi) in da kar antibiotik z diagnozo angina. In potem otrok po nepotrebnem je AB, čeprav ima virusno anginouser posted image . Zato se vedno trudim ujeti termin, ko dela naša P, ker vem, da se bo prepričala prej ali je virusna ali bakterijska.

< Sporočilo je popravil sazi -- 20.4.2012 17:10:23 >

clock-img

20.04.2012, 17:45

clock-img

josephine27

pencil-img

2570

približno teden dni nazaj sem zbolela za angino. en dan za mano starejši sin, 3 dni za tem pa mlajši sin, zdaj pša še tašča.
vprašala sem ali je angina nalezljiva in so med. sestre rekle da ja. ampak angina ni virusno obolenje, ker se zdravi z antibiotiki. mislim vsak dan zvem nekaj novega, a ste ve to vedele?

sem vedela ja, ker je enkrat v vrtcu manjkalo več kot polovico skupine v kateri sem imela otroka zaradi angine. vključno z vzgojiteljico.

clock-img

21.04.2012, 12:42

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Angina je virusna in bakterijska, zato je fajn kri pogledat preden napišejo AB. Ker AB se pije pri bakterijski.

clock-img

22.04.2012, 09:18

clock-img

mojamura

pencil-img

5505

to razumem...meni zdravnica ni pregledala kri ali vzela bri, zato pa je to naredila zdravnica starejšega sina. in je bila bakterijska

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem