cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Nežveplano suho sadje

clock-img

29.01.2009, 21:01

clock-img

Anonimen

A mi lahko katera pove kje in od katerega proizvajalca lahko kupim nežveplane suhe slive in marelice? A to posebej piše na deklaraciji?
Sem gledala v Mullerju, pa piše na deklaraciji brez konzervansov, samo to ni to verjetno?? user posted image
Kako pa pripravljate suho sadje vašim dojenčkom? Mi imamo 6 mes.

Hvala za odgovore!

clock-img

29.01.2009, 21:13

clock-img

madasa

pencil-img

287

JAz kopujem od Neuform soft (v Mercatorju) in res piše brez konzervansov, samo jaz mislim da je to to. Ker drugje piše žveplane ali pa žveplov,,,To je za slive
Za suhe marelice tudi od Neuform, pa ne piše niti da so niti da niso konzervansi, samo piše da so bio in to je najboljše katere sem našla. Na drugih je povsod pisalo da so konzervansi.
Jaz moji user posted image  vsako jutro vržem suhe slive in marelice v vrelo vodo, da se fajn zmehčajo in ji jih vmešam v skuto in dodam še jabolke, banane, hruške kaj pač imam. Pa še to je fajn, ker je skuta mrzla iz hladilnika, to suho sanje pa vroče in se tako tudi skuta hitro temparira. Vodo, kjer se je namočilo suho sadje pa ji ponudim za pit.
LP

clock-img

29.01.2009, 21:16

clock-img

KT

pencil-img

2747

V Kalčku, pa tudi v Mercatorju, Sparu in drugih večjih trgovinah z živili jih imajo. Boš pa takoj prepoznala na primer nežveplane marelice saj so temnejše od tistih običajnih.

Kar se tiče suhega sadja (marelice, slive, fige ...) sem ga sama ponavadi namočila in nato skuhala skupaj z jabolkom in v mešalniku spasirala. Naši frajli se je močno dopadlo, če je tako pripravljeno suho sadje jedla skupaj z navadnim jogurtom. Še danes ji ga velikokrat ponudim zjutraj za zajtrk.

Moram pa še dodati, da je tako pripravljeno sadje tudi odlično odvajalo - no, da boš pripravljena, če bo plenička malo bolj polna user posted image  

clock-img

29.01.2009, 22:43

clock-img

lindy

pencil-img

937

Tudi v Dm-u jih imajo!

Moja mala Manca je moja največja sreča!

clock-img

30.01.2009, 07:53

clock-img

patricijap

pencil-img

52

če piše brez konzervansov je to to...,  žveplo spada namreč med konzervanse

pa lp

clock-img

30.01.2009, 14:40

clock-img

xerox

pencil-img

244

IZVIRNO SPOROČILO: patricijap

če piše brez konzervansov je to to...,  žveplo spada namreč med konzervanse

pa lp

Res je!

clock-img

31.01.2009, 17:37

clock-img

jajula

pencil-img

1191

jst kupujem nežveplano sadje na tržnici.

clock-img

31.01.2009, 20:52

clock-img

tosja

pencil-img

3706

V DM-u od Alnature user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem