writing-img

Nekaj sladkega s skuto?

clock-img

17.07.2006, 19:05

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Jaz bi nekaj pekla s skuto. Mi je cukr padu.user posted image  Kakšno pecivo ali kaj takega. Ne bi torte, pa ne bi piškotov. Sem že gledala po receptih, pa nič pametnega ne najdem. Jogurta ta hip nimam doma, želatine tudi ne....tako da ti recepti, ki sem jih našla na rr odpadejo. A ma kakšna doma kakšen enostaven recept, da ne traja ravno 2 uri, preden kaj skupaj sestaviš?user posted image  Se priporočam.user posted image

clock-img

17.07.2006, 20:32

clock-img

tt79

pencil-img

541

SKUTINA PITA

Na taozek pekač daj pečeno listnato testo ali naredi osnovo po temle receptu:

20 dag moke
7,5 dag sladkorja
12,5 dag margarine
1 pecilni prašek
1 jajce

Omesi, obloži pekač kot za pito in peci, da bo zarumenel cca 20min/170 szopinj

Na pečeno osnovo nato vlij

0,5 kg skute
15 dag sladkorja
1 jajce
2 rumenjak
1 vanilij sladkor
1 vanilij puding- v prahu
malo limoninega soka-pol limone
0,5 litra mleka

Vse to zmiksaj. (skuto daj v posodo na koncu, če ne ti bo špricalo), vlij na osnovo in daj v pečico še za 15 minut. Ko vzameš iz pečice mora biti vse še malce mehko, ker bo kasneje koaguliral puding.
Na koncu lahko vse namažeš še s smetano, lahko uporabiš beljaka ki sta ostala ali po želji

Osvežujoče in dobro!

clock-img

17.07.2006, 20:49

clock-img

Anonimen

SKUTIN ŠTRUDL..VZAMEŠ LISTNATO TESTO, SKUTO, ROZINE, ČE MAŠ kislo smetano, pa ene 2 jajčka, skup znešaš za filo mal pocukraš, zaviješ v zvalan testo in spečš! ga ni boljšga :)

clock-img

17.07.2006, 20:52

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Hvala obema, bom probala po moje kar oboje. Na štrudl sem se spomnila, pa se mi ni zdelo vlečenega testa delat. Ampak mi ni potegnilo, da bi šlo tudi z listnatimuser posted image , pa ga imam v skrinji.

Zgornji recept pa se sliši tudi fajn. Poročam jutri, kako je izpadlo.user posted image user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem