writing-img

Nekaj vprašanj glede dopusta

clock-img

28.03.2008, 07:02

clock-img

Mesečnica

pencil-img

606

Pojavilo se mi je nekaj vprašanj glede dopusta, in sicer:

• Mož dela v gospodarstvu, službo je zamenjal novembra. Pri letošnjem izračunu, koliko dni letnega dopusta mu pripada, mu niso upoštevali, da imava enega otroka. Kaj ni tako, da tudi moški dobijo dodaten dan (dni) dopusta za otroka?
  • Čez nekaj mesecev se bomo selili. Če sem prav razumela zapis v kolektivni pogodbi za gospodarstvo, ti za selitev, ki je v interesu delodajalca (predvidevam, da s tem mislijo na selitev v kraj, ki je manj oddaljen od službe), pripada 2 dni plačanega izrednega dopusta, za selitev, ki ni v interesu delodajalca, pa en dan?
  • Jaz delam v negospodarstvu, torej mi za selitev pripada 3 dni plačanega izrednega dopusta, ne glede na to, kam se selim (če sem prav razumela kolektivno pogodbo za negospodarstvo)?

clock-img

28.03.2008, 10:01

clock-img

jajula

pencil-img

1191

kukr vem pripada dopust na otroka samo enemu staršu. za selitev pa nimam pojma.

clock-img

28.03.2008, 10:05

clock-img

emaa

pencil-img

7450

Mesečnica dodatni dan dopusta za otroka pripada obema staršema, glede kolektivne pa ne vem, ker nisem gledala. 

clock-img

28.03.2008, 10:26

clock-img

knedli

pencil-img

81

Dopust za selitev ti delodajalec odobri po svoji dobri volji. Če kaj vem, je v kolektivni navedeno samo koliko ga max lahko dobiš. Ni nujno, da ga sploh dobiš.

clock-img

28.03.2008, 10:38

clock-img

maruškaŠ

pencil-img

1282

IZVIRNO SPOROČILO: knedli

Dopust za selitev ti delodajalec odobri po svoji dobri volji. Če kaj vem, je v kolektivni navedeno samo koliko ga max lahko dobiš. Ni nujno, da ga sploh dobiš.

Kar je napisano v kolektivni je obvezno in predstavlja minimalne pravice, ki jih mora delodajalec izpolnjevati.

Če je dopust v interesu delodajalca pa se bo treba dogovoriti z delodajalcem.

clock-img

28.03.2008, 11:25

clock-img

kiki13

pencil-img

59

Vedno je tako, da se upošteva tista pogodba,  katera je za delavca ugodnejša.
Naj bi to bila kolektivna za vsako panogo posebaj in ne splošna.
Čeprav mislim, da je tudi v splošni pogodbi nekaj dni za selitev.
Odvisno pa ali v ISTEM KRAJU ali IZ ENEGA KRAJA V DRUGI.

Za dan dopusta za otroka sem pa 10000% da ga morata dobiti OBA starša!

clock-img

28.03.2008, 11:45

clock-img

potepinček

pencil-img

327

Za otroka pripada dopust obema staršema, glede selitve pa samo, če se seliš v drug kraj.

clock-img

28.03.2008, 12:01

clock-img

maruškaŠ

pencil-img

1282

glede selitve pa samo, če se seliš v drug kraj.

Tole pa ne bo držalo, sicer ponavadi kolektivne pogodbe ločujejo selitev v isti občini in selitev v drugo občino - in imaš za slednje več dni dopusta - jaz sem se selila (veljala je kolektivna pogodba za gradbene dejavnosti in naša podjetniška pogodba) in sem imela pač 1 dan za selitev in pika. Vem pa, da je v nekaterih kolektivnih več dni dopusta za selitev v drugo občino.

clock-img

28.03.2008, 13:49

clock-img

Mesečnica

pencil-img

606

Selimo se ne samo v drug kraj, temveč celo v drugo občino, in sicer iz MOL-a v eno primestno občino. Mož dela v drugi primestni občini in bo zaradi selitve bliže službi kot je sedaj (cca. 6 km namesto zdajšnjih 20).

clock-img

28.03.2008, 21:40

clock-img

Antilopa

pencil-img

1565

Jaz razumem selitev v interesu delodajalca, da ti delodajalec sugestira za selitev... da je to njegova želja, ne tvoja  user posted image

clock-img

01.04.2008, 16:36

clock-img

POLAND

pencil-img

97

Dodatni dan dopusta za otroka pripada obema,s tem da nekateri delodajalci zahtevajo fotokopijo roj.lista.Za selitev ti pripada vsaj en dan dopusta,je pa odvisno od interne kolektivne pogodbe.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem