writing-img

Neplačevanje preživnine- izterjava???

clock-img

11.07.2009, 16:08

clock-img

Shorty_

pencil-img

6792

Prijateljica je z bivšim partnerjem narazen že 5 let, nikdar še ni plačal sam preživnine. Za dve leti jo je že izterjala preko odvetnice in sodišča. Vendar stroškov postopka ni dobila povrnjenih, zato jo zanima če obstaja še kaka cenejša pot da izterjaš preživnino.

Upam da sem razumljivo napisala in hvala za odgovoreuser posted image

clock-img

11.07.2009, 17:14

clock-img

mika

pencil-img

6485

Če ni to neka odvetnikova finta. Poznam primer, ko odvetnica ni želela vzeti denarja, ker je rekla da je jasno , da bo plačal toženi.
Tako pa je možno, da je odvetnik dobil dvojno plačilo.

clock-img

11.07.2009, 17:22

clock-img

Shorty_

pencil-img

6792

ne prav napisali so ji da ne odobrijo tega da on plača sonde stroške, al nekaj takega. Kam se lahko obrne po nasvet, rezen k oderuškim odvetnikom?? Na kak način bo najhitreje to uredila?

clock-img

11.07.2009, 17:30

clock-img

mika

pencil-img

6485

IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR

ne prav napisali so ji da ne odobrijo tega da on plača sonde stroške, al nekaj takega. Kam se lahko obrne po nasvet, rezen k oderuškim odvetnikom?? Na kak način bo najhitreje to uredila?

Kaj pa brezplačna pravna pomoč?

clock-img

11.07.2009, 18:08

clock-img

alpog

pencil-img

480

Za otroke, ki ne dobivajo preživnine je na voljo nek državni sklad, iz katerega se črpajo sredstva zanje. Potem pa država lovi očeta, da to povrne.

clock-img

11.07.2009, 19:36

clock-img

azik

pencil-img

149

Kaj pa ,če ga ne ujame kaj ,če oče odide v tujino ravno zaradi tega ,da bi se izognil preživnini kaj potem?user posted image

clock-img

11.07.2009, 19:37

clock-img

Shorty_

pencil-img

6792

IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR

Kaj pa brezplačna pravna pomoč?

za to so pa neki cenzusi ki jih ona presega. Zanima me če je dala katera to skozi kak je bil postopek?

Hvala

clock-img

11.07.2009, 21:14

clock-img

alpog

pencil-img

480

To je potem stvar države ali pa morda (ne vem zagotovo) organov pregona. Skratka, sklad je namenjen otrokom in njihovim "potrebam". Če gre za denar, ga bodo že našli - skoraj zagotovo.

< Sporočilo je popravil alpog -- 11.7.2009 21:16:23 >

clock-img

11.07.2009, 23:15

clock-img

ona

pencil-img

3685

IZVIRNO SPOROČILO: azik

Kaj pa ,če ga ne ujame kaj ,če oče odide v tujino ravno zaradi tega ,da bi se izognil preživnini kaj potem?user posted image

Saj gre lahko kamorkoli,ampak preživnini se ne bo izognil do smrti,ga bodo večno priganjali,ker ne zastara,magari pri penziji oz. čim se zaposli,dobi odločbo,da mu mora delodajalec plačevat...mi smo npr. imeli enega zaposlenega,ki je prej ko je prišel delat k nam bil 10 let doma in smo mi dobili sklep,da je dolžen preživnine za 10 let nazaj in smo seveda mi odtegovali njemu od plače,ker je bilo tako iz sodišča določeno in seveda smo se tega držali,nakar je tale delavec čez 3 mesece dal odpoved glih zaradi tega,da ne bo plačeval preživnine...skratka prav kreten,raje je brez službe kot,da plačuje za lastnega otrokauser posted image

clock-img

11.07.2009, 23:20

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

IZVIRNO SPOROČILO: ona
skratka prav kreten,raje je brez službe kot,da plačuje za lastnega otrokauser posted image

Saj ni brez službe - samo na črno dela.

clock-img

12.07.2009, 12:54

clock-img

živa

pencil-img

2366

Mislim, da se temu skladu reče Jamstveni sklad. Naj gre kolegica na CSD ali pa pobrska malo po spletu, da bo vedela, kako to gre.

Lp,

živa

clock-img

12.07.2009, 13:09

clock-img

FORZA

pencil-img

521

Naj se obrne na jamstveni sklad tel. 0801414. Tu ji bodo vse povedali.

clock-img

12.07.2009, 13:11

clock-img

Shorty_

pencil-img

6792

forza in kerensa hvala, jo bom obvestila!! zlate steuser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem