Vnetja ali glivice??
Jaz sem imela probleme z glivicam predno sem se zaščitila z mireno. Kajti KT so mi spremenile PH. Če imaš probleme z glivicam, potem ti priporočam, da nehaš uporabljati (če jih) dnevne vložke. Imej samo hlačke, ki jih večkrat zamenjaj. Ko je zadeva najhujša, si v trgovini kupi navadni jogurt, vanj pomoči tampon in ga menjaj na cca 2-3h. Zadeva smrdi, ampak pomaga. Ne umivaj se s šamponom ali navadnim milom, prav tako je fajn, da to ne počne tvoj partner, saj je on lahko tudi prenašalec. Oba se umivajta z milom za intimno nego (jaz imam Chili gel in je meni osebno bolj pomagal kot Higiya, kupiš pa ga v navadni trgovini). Tega uporabljaj vsak dan. Ni pa se potrebno umivati "100x/dan", saj tudi pretirana higiena lahko škoduje. Izpiraš namreč PH. Največje spremembe PH pa se dogajajo ali pred menstruacijo ali po menstruaciji, zato imaš vrjetno tudi največ problemov takrat.
Najpomembnejše pa je ... da omejiš vnos OH (ogljikovih hidratov). Glivica Candida se namreč izredno rada "hrani" s cukrom.
Jaz osebno sem jih imela (glivice) tudi po 3 mesece skupaj ... Vse me je srbelo, bolelo in peklo. Upam, da ti bo tole kaj prav prišlo.