cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Nevrofizioterapija

clock-img

14.03.2005, 11:12

clock-img

Skabi

pencil-img

1049

Moj 3m Gašper je bil na pregledu v razvojni ambulanti.Zdravnica je ugotovila,da se preveč zvija nazaj in da ga zanaša v desno (glavica je nagnjena v desno; če se zvrne, se na desno; ko pase kravice, jih bolj na desno; ko leži, je zvit na desno,..). Naslednji teden začneva s fizioterapijo. Rekla je, da se da do neke mere to popraviti.
Mene pa zdaj skrbi, do kakšne mere. A ga bo skoz zanašalo v desno?
Drage mamice, prosim za vaše izkušnje s fizioterapijo. Kako poteka, kako pomaga otroku,...

clock-img

14.03.2005, 11:19

clock-img

HuAnita

pencil-img

5576

našo :muca: pa v levo zanaša - torej sta s tvojim popoln par...;) (ne zameri!)
Na fiziterapiji ti bodo pokazali, kako ga pravilno vzdigovati, previjati..., pa vaje, s katerimi boš lahko omilila zvijanje. je pa fino, da ugotoviš, kdaj zvija glavo... Pina jo, ko ima krče ali preden zaspi...
Ne bo ga zanašlo v desno, razen če ga bo preveč kdaj dal na zob...:)- Moj bivši je imel iste težave, sem pa zadnjič srečala njegovo mamo, pa se ji potožila zaradi razvijne, pa me je potolažila, in razen khm khm :ups: mu nič ne zanaša v desno...

clock-img

14.03.2005, 11:19

clock-img

HuAnita

pencil-img

5576

danes sem nepismena - spet

clock-img

14.03.2005, 11:23

clock-img

dory

pencil-img

8852

Glede na napisano je vas sine hipertonik in ima asimetrijo...ja fizioterapije res zelo zelo pomagajo...seveda z redno vadbo tudi doma..otrocki sicer po vecini jokajo in kricijo,zaradi cesar nas mamem veckrat boli srce,ampak ne smemo popustit..

Mi smo zaceli z NFTH pri stirih mesecih...takrat je bil zaradi zategnjenosti misic bolj ali manj nepokreten...z res intenzivno vadbo se je stanje res izboljsalo...pri 8.mesecih je dobesedno ozivel..zacel je krcit nogice,uporabljat rokice in se potem hitro zacel kobacat in vstajat..kot bi poskusal nadoknadit zamujeno...

Tako da se stanje res izboljsa..pri nas sportniki ne bomo,ker bo verjetno malo bolj storast kot ostali,ampak ce je le to posledica,sem lahko le vesela :)

clock-img

14.03.2005, 11:36

clock-img

HuAnita

pencil-img

5576

teja. Ne tako pesimistično! Kljub temu je lahko dober športnik!!! Verjemi! :bravo:

clock-img

14.03.2005, 11:38

clock-img

dory

pencil-img

8852

Eh HuAnita..ni moj cilj,da je sportnik:)-..glavno mi je,da je zdrav...ce bo pa bolj storast mi ni glavno :)

clock-img

14.03.2005, 11:38

clock-img

dory

pencil-img

8852

...hehe nas tamal ne bo sportnik pac pa bo muzkontar :):)-

clock-img

14.03.2005, 11:45

clock-img

Erdbeere

pencil-img

3607

sej še bolj če bo muzkontar....ti sploh ne veš kok bojo punce za njemu letale ko je pa tak princ 9nebesa

clock-img

14.03.2005, 11:46

clock-img

dory

pencil-img

8852

hehe bom bolj ponosna na muzkontarja kot sportnika...:)-

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem