če je drugače zdrav, živahen, ima primerno težo, lepo napreduje.... se ne sekiraj. Otrok poje tolko ko rabi, so obdobja ko bolj raste in več porabi in so obdobja ko manj. Js ga ne bi silila, ker s tem se mu lahko hrana še bolj upre, pol se pa začnejo težave. Če pa je otrok na meji podhranjenosti oz ima kake zdravstvene težave je pa drugo. Pa srečno!
Pa še en predlog, ker tudi naša po parih žličkah, ko poteši tisto najhujšo lakoto, preneha jesti in hoče ven iz stolčka. Mi ji damo potem v roke kakšen plastičen kozarček, žličko, kakšno kocko, da jo tlači v kozarček, kos kruha, da ga sama nosi v usta, je tudi navdušena nad tem, da sama nosi koščke hrane v usta, tako da jih pač postavimo pred njo,... zraven seveda potem tudi skrivamo tisto kocko pod kozarček, pa jo spet pokažemo, potem še ona nese kakšen košček meni v usta,... Ko se tako zamoti s stvarmi ali pa s koščki hrane oz. s tem, da sama jé, tudi večinom lepo odpre usta za žlico ali košček hrane, ki ji ga jaz ponujam. Pravim pa večinoma, ker včasih tudi to ne vžge

.
V glavnem, tisoč in ena fora, da pojé, da ni takoj spet lačna in sitna. Ni drugega, kot oborožiti se s potrpežljivostjo, železnimi živci in neizmerno ustvarjalnostjo

Svaka čast nam mamam

.