cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Novi zakon in odločbe!

clock-img

30.01.2012, 06:15

clock-img

skrita

pencil-img

103

Tu vas je največ zato vprašam tu!Z januarjem sem javila nekaj sprememb na csd ki bojo vplivale na višino vrtca ter otroške. Ker odločb še ne pošiljajo nevem kako je sedaj z položnicami in otroškim?
Ali sedaj prejemam enak znesek in bom ko bodo nove odločbe (kljib temu da je bila sprememba) preveč nakazanega vračala oziroma premalo plačanega vračala? Ali se bo takoj z naslednjim mesecom upoštevale spremebe, le da odloćbe še nebo?

clock-img

30.01.2012, 07:47

clock-img

Anonimen

Nam je prejšnji teden predstavnica sveta staršev poslala nek dopis z ministrstva, v katerem navajajo, da tisti ki samo podaljšujejo pravico do znižanega plačila vrtca, se jim bo do izdaje nove odločbe zaračunavalo po starem, če bodo pa z novo odločbo upravičeni do več/manj subvencije se bo pa v naslednjih mesecih poračunalo ... tisti ki zaprošajo prvič, se jim bo pa do izdaje odločb zaračunavala neka povprečna vrednost v občini, po izdaji pa se bo poračunalo ... in če bi bili po izdaji novih odločb zneski preveliki za doplačat, naj bi ponujali možnost obročnega plačila.

clock-img

30.01.2012, 10:16

clock-img

Mala_princeska

pencil-img

5621

Otika hvala za pojasnilo,

a to po po celi Slo enako? Kar pri nas ni nikjer nobenega obvestila kako in kaj....

clock-img

30.01.2012, 10:27

clock-img

emaa

pencil-img

7450

Ja velja za vse, jaz sem tudi poslala izvod staršem v svoji skupini, tukaj imaš pa link do okrožnice.

clock-img

30.01.2012, 19:07

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

30.01.2012, 21:22

clock-img

m_o_i

pencil-img

3646

samo v vednost
http://www.zurnal24.si/v-odlocbah-napake-clanek-147130

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

clock-img

31.01.2012, 08:02

clock-img

Gordana-3

pencil-img

978

Beda!
Če boš padla v višji razred, ti bodo delali poračun za tri mesece nazaj, to pomeni, da je položnica nato za četrti mesec takoalitako višja + zraven je še poračun ...

clock-img

31.01.2012, 08:05

clock-img

Anonimen

Samo če bo položnica tako grozno višja zaradi poračuna, boš pač zaprosila za obročno odplačevanje.

clock-img

31.01.2012, 08:39

clock-img

sončnica24

pencil-img

3564

Pri vrtcih, se probajte zmenit če vete da boste prišle višje da vam že zdaj za januar obračunajo kak razred ali dva več, jaz sem si že tako uredila pa ni noben nič kompliciral rekli so samo da ne znižujejo višajo pa, ker ni fajn ne.

clock-img

31.01.2012, 09:26

clock-img

Gordana-3

pencil-img

978

kako pa naj vem, če bo nižji ali višji razred? ne vem, kako se upoštevajo avti, stanovanja, hči je dobila za poškodbo od zavarovalnice odškodnine, niti to ne vem, kako se bo upoštevalo ...

clock-img

31.01.2012, 09:54

clock-img

petea

pencil-img

5336

Gordana-3,
malo za pomoč pri izračunu:
http://www.csd-domzale.com/INova_soc_zakonodaja1.html

praviloma ne boste na boljšem;
upoštevala naj bi se vrednost vozil nad 8000 € (če je vozilo vredno 10.000 €, bi naj v izračun šlo 2.000 €), uporabna površina stanovanja tudi v razliki nad določeno v točki 1.8.3. itd.

clock-img

31.01.2012, 10:00

clock-img

Gordana-3

pencil-img

978

hvala, naj bi bili na enakem ... imamo sicer tri avte, ki skupaj niso vredni 8 jurčkov user posted image

clock-img

31.01.2012, 10:07

clock-img

petea

pencil-img

5336

in po novem se upošteva razmerje neto prihodkov družine proti neto povprečni plači, kar tudi da malo drugačen izračun, kot če preračunavaš bruto vrednosti 

če veš, da si nekje na istem, verjetno ne bo odločba pretiran šok za družinski proračun; če predvidevaš. da bo nov znesek (občutno) višji, pa bi bilo morda dobro vsak mesec preventivno dati na stran nekaj denarja, da bo lažje prebroditi krizo ob novi odločbi

in verjetno bo zelo pomembno, da bomo ljudje sami preverili izdane odločbe, saj napovedujejo, da bo veliko napak pri obračunih

clock-img

31.01.2012, 10:11

clock-img

Gordana-3

pencil-img

978

ja, samo če nimaš in krpaš iz meseca v mesec, je nemogoče dat tudi 50 evrov stran ...
odločbo pa obvezno preverit!!! prej sem jih namreč vedno le preletela in zabrisala stran

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem